Sfaturi culinare

# pastrare pepene rosu proaspat # pastrare pepene rosu # pepene rosu proaspat #pepene rosu

Cum pastrezi pepenele rosu proaspat o jumatate de an

Se apropie sezonul pepenilor rosii, fructe bogate in vitamine si hidratante. Daca vrei sa le pastrezi savoarea si prospetimea si pe timpul iernii, poti aplica un truc simplu, pentru a te bucura de gustul lor proaspat si pe timpul iernii.

Exista o modalitate extrem de simpla de a conserva pepenele rosu timp de pana la jumatate de an. Trebuie insa sa tii cont de cateva lucruri.

Iata ce trebuie sa faci:

Alege cu atentie pepenele. E important ca acesta sa nu fie crapat sau lovit, sa aiba coaja intacta. Pepenele n-ar trebi sa aiba mai mult de 4 kilograme. De asemenea, e bine sa alegi pepeni dintr-un soi cu coaja mai groasa.

Pentru a conserva bine pepenii trebuie sa ii acoperi cu un strat de parafina sau de ceara care sa ii protejeze exteriorul si care sa previna pierderea umiditatii acestuia.

Sterge pepene cu o carpa uscata. Topeste parafina sau ceara folosind un vas mare asezat pe o baie de apa fierbinte. Daca nu gasesti ceara vrac, poti folosi resturi de lumanari, insa elimina fitilul. Aplica cu ajutorul unei spatule din plastic sau cu o pensula ceara lichida, dar nu foarte calda, pe toata coaja pepenelui pana ce obtii un strat de aproximativ 0,5 cm grosime. Lasa ceara sau parafina sa se raceasca si se intareasca.

Asaza pepenele intr-o ladita umpluta cu paie sau captusita cu ziare si depoziteaza-l intr-un loc intunecat, rece si lipsit de umezeala. O pivnita sau camara reprezinta locul ideal pentru pastrarea pepenelui.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.