Sfaturi culinare

# retete pepene #sfaturi culinare #pepene galben

Cum poti folosi pepenele galben in bucatarie

Pepenele galben este un fruct fumat si sanatos, perfect pentru retetele racoritoare si dulci de vara. Fructul este bogat in vitamine si minerale si are proprietati curative . Foloseste-l crud sau gatit in retetele tale.
 

Cum sa servesti pepenele galben crud
 

Pepenele galben este consumat adesea crud. In loc de a taia feliile sub forma obisnuita, tale doar miezul sub forma de cubulete si aseaza-l apoi in castronase sau farfurii a caror culoare sa contrasteze cu cea a fructului. Serveste-l cu lingurita sau cu scobitori. Va fi mai elegant, iar mainile tale nu vor fi nici murdare de suc, nici lipicioase.

Pentru un efect deosebit, adauga cateva boabe de struguri negri peste bucatile de pepene. In loc de struguri poti folosi si alte fructe mici, precum capsuni sau visine.

Daca ai inghetata, foloseste pepenele pe post de recipient. Taie pepenele galben pe jumatate, astfel incat sa obtii doua jumatati cu fundul rotund. Apoi scobeste-le usor, cat sa elimini samburii si resturile din mijlocul fiecarei bucati. In locul samburilor iti va ramane o adancitura pe care o poti umple cu inghetata. Cea de-a doua varianta este sa folosesti un cuter special pentru decorarea fructelor si legumelor. Taie o jumatate de pepene sub forma de valuri, apoi pune doua-trei cupe de inghetata in centru.
 

Incearca retete diversificate pe baza de pepene galben
 

Pepenele galben poate constitui un aperitiv elegant pentru o cina formala. Foloseste salata verde, un otet special din vin rosu, ulei de masline si usturoi. Inveleste feliile de pepene in prosciutto si serveste-le pe un platou elegant.

Tot din acest fruct poti face si un altfel de preparat pe care sa-l servesti ca starter. Supa de pepene galben este un fel de mancare foarte potrivit pentru zilele de vara. Supa se pregateste numai din pepene, portocala si frunze proaspete de menta. Daca iti doresti sa pregatesti o supa fara foc, aceasta poate fi reteta perfecta.

Pentru a te rasfata pregateste o inghetata de pepene galben facuta in casa. Este un preparat racoritor si cu un aspect foarte placut. O poti servi chiar pe o bucata de pepene sculptata frumos.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.