Sfaturi culinare

# consum alimente mucegaite # salvare alimente mucegaite # alimente mucegaite #siguranta

Cum poti salva alimentele mucegaite si in ce conditii le mai poti consuma in siguranta

Foarte multe produse alimentare ajung la gunoi deoarece romanii nu le depoziteaza corect. Multe dintre ele mucegaiesc pentru ca nu sunt pastrate in conditii optime. Cu toate acestea, putine persoane stiu ca unele alimentele pot fi consumate chiar daca au prezentat urme de mucegai.

 

Painea, branza, fructele si legumele sunt alimentele care prezinta cel mai adesea urme de mucegai. Multi romani prefera sa taie partile afectate din produse, dar ele inca nu sunt sigure pentru consum. Aceasta ciuperca nu apare doar la suprafata. Inspecteaza produsele ce prezinta mucegai inainte de a incerca sa le salvezi, mai ales pentru ca acesta poate sa apara in diferite locuri. In cazul in care alimentele sunt moi, este mai bine sa le arunci pentru a te feri de probleme, ele avand un continut ridicat de umiditate si favorizand ciuperca.

In cazul in care observi ca mucegaiul s-a extins pe o suprafata mai mare de aliment, arunca totul pentru a nu te confrunta cu probleme grave. Poti scapa de ciuperca din diferite produse, insa este bine sa te asiguri ca totul este in regula inainte de a consuma alimentele.

Sursa foto: totb.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare