Sfaturi culinare

#picnic #sfaturi culinare #pregatiri picnic #mancare picnic

Cum pregatesti mancarea pentru picnic

Zilele insorite ale verii sunt ocazia perfecta pentru o masa in aer liber. Daca nu-ti place ideea de a iesi la un gratar din cauza numeroaselor lucruri pe care trebuie sa le transporti, solutia este picnicul. Afla cum sa pregatesti mancarea pentru un picnic perfect.


1 Temperatura mancarii


Cumpara recipiente si accesorii de calitate care contin mancarea rece si calda la temperatura constanta. O geanta frigorica iti poate fi de ajutor. Fa tot posibilul ca din momentul in care ai terminat de pregatit mancarea si pana o servesti la picnic sa nu treaca mai mult de doua ore, mai ales in zilele caniculare.

 

2 Cosul de picnic


Achizitioneaza un cos special pentru picnic. Cosurile de picnic costa de la 300 lei, insa pot depasi 600 lei in functie de continut. Un astfel de cos, insa, constituie o investitie de lunga durata si te scuteste de bataile de cap privind accesoriile. Cand mergi la un picnic, trebuie sa depozitezi intr-o geanta multe maruntisuri. Cosul de picnic este compartimentat si dotat cu tot ce ai nevoie pentru o masa in aer liber: pahare, farfurii, tacamuri, tirbuson, recipiente pentru sare si piper etc.

Cosurile pot avea chiar vesela de sticla si portelan, precum si compartimente termoizolante pentru pastrarea bauturilor si mancarii.


3 Alege bauturi racoritoare si hidratante


O masa in aer liber necesita bauturi reci, hidratante. Preparatele pe baza de pepene sunt perfecte din acest punct de vedere. Pune intr-un blender apa, pepene, suc de lime, sare si zahar. Gusta si adauga lime sau zahar, dupa gust. Tine apoi bautura la rece pana o transporti.


4 Pregateste sandwich-uri de vara


Pregateste mai multe sandwich-uri de vara. Foloseste o branza de capra sau vaca, felii de rosii coapte, castraveti proaspeti, ceapa rosie si condimenteaza cu oregano. Stropeste cu putin ulei de masline.


5 Pregateste o salata


Salatele pentru picnic se fac in functie de preferintele fiecaruia. Poti combina, de exemplu, porumbul copt cu ceapa, ardei gras, fasole neagra si avocado. Pentru aceasta salata ai nevoie de un dressing din lamaie, ulei de masline, sare si piper. Adauga un mix de salata verde si preparatul este gata. Pune dressingul intr-un ricipient separat si adauga-l in salata cand o servesti.

Sursa foto: targetwoman.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului