Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #sandwich #retete sandwich

Cum pregatesti un sandwich sanatos

Un sandwich pare a fi solutia salvatoare cand ti-e foame si nu ai timp sau chef sa gatesti. Insa prea multa paine, sosurile grase si ingredientele folosite pot face dintr-un simplu sandwich o gustare nesanatoasa.

Iata cum sa faci un sandwich gustos, hranitor si sanatos:


1 Painea pentru sandwich


Renunta la painile feliate din comert care au tot felul de adaosuri. Daca feliile nu arata bine, atunci cel mai probabil painea nu este buna. Pe piata sortimentele sunt nenumarate, dar putine merita cumparate. Foloseste paine facuta in casa sau paine integrala. Ai grija sa nu alegi un produs cu coloranti.

Painea integrala este bogata in fibre. Pita bread sau lipiile sunt subtiri si contin mai putine calorii. O alta varianta este painea cu multicereale.

O modalitate de a reduce consumul de paine este sa faci sandwich-uri numai dintr-o singura felie sau sa faci sandwichuri duble, fara coaja. Acestea din urma sunt sandwich-uri in stil englezesc, doar din miez, lipite intre ele cu un sos si servite de obicei cu ceai.


2 Ingrediente bogate in proteine


Un sandwich este mai gustos daca are carne, sunca sau un alt aliment bogat in proteine. Foloseste carne de pui, curcan sau vita, in felii de marimea unei carti de joc. In loc de carne se poate folosi unt de arahide, tahini, hummus, oua fierte etc.

O alta varianta este sa faci un sandwich cu salata: salata de ton, salata de pui, salata din fructe de mare si altele.


3 Branza pentru sandwich


Alege o branza cu mai putine grasimi, cum este branza Cheddar sau branza elvetiana. Daca iti plac, totusi, branzeturile grase, moi, intinde-le pe o singura felie de paine, intr-un strat subtire.


4 Legume sau verdeturi pentru sandwich


Un sandwich sanatos si satios trebuie sa contina cel putin o leguma. Paleta este foarte larga: castraveti simpli sau murati, rosii, masline, ceapa rosie sau ceapa verde, ardei gras sau gogosari, busuioc, salata verde etc.

Alege legumele si verdeata in functie de celelalte ingrediente. Combina feliile de rosii cu branza feta, castraveti, busuioc si cateva picaturi de ulei de masline, sunca cu mere etc.


5 Incalzeste sandwich-ul


Unele sandwich-uri sunt mai bune daca le mananci calde. Incalzeste-le la toaster sau in cuptor cateva secunde. Inainte de a le incalzi, scoate din ele ingredientele care nu au gust bun calde (gogosarii murati, salata verde etc).

Sursa foto: delicious-cooks.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului