Sfaturi culinare

# reteta iaurt #iaurt grecesc #iaurt #retete

Cum prepari iaurt grecesc acasa!

Atunci cand pregatim iaurtul grecesc acasa, cel mai important lucru este perioada de fermentatie, deci trebuie sa o respectam daca vrem ca rezultatul sa fie cel dorit.

Pregatirea iaurtului grecesc se bazeaza pe fermentarea laptelui, fie de vacă, fie de capră, si cu 9% mai multa grăsime din lapte, deoarece il face mai cremos, mai dens si mai delicios decat iaurtul obisnuit.

Iaurtul grecesc este o alternativa mai buna decat iaurtul tradițional, deoarece procesul de fermentare a laptelui este mai putin automatizat si contine mult mai multe proteine ​​si minerale. Pe scurt, este mult mai sanatos si mai bogat decat cel traditional, gasit in comert.

Ingrediente:

  •     4 ½ pahare de lapte integral de vaca (900 ml)
  •     ½ sticla de smantana (100 ml)
  •     ¼ sticla de iaurt natural (50 ml)

Mod de preparare:

Daca ai un aparat de mixare, cel mai bine este sa pui toate ingredientele in el, sa le amesteci si sa il lasi sa fermenteze cel putin 8 ore.

Dupa cele 8 ore, trebuie sa il strecori si sa il lasi la frigider 4 ore. 

Cum se serveste:

Se serveste atat simplu, cat si cu alte preparate, ca dressing.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.