Sfaturi culinare

#preparate paste

Cum "reciclezi" mancarea ramasa de la masa de Paste

 

Pastele, ca fiecare sarbatoare importanta la romani, este marcat de prepararea de bucate alese, care vor fi asezate pe masa inaintea celor prezenti in casa. Friptura de miel, drobul, stufatul, ciorba de miel, cozonacii si pasca sunt preparatele traditionale ale acestei mari sarbatori, insa de fiecare data gospodinele prepara mai mult decat se poate manca.

Ce faci cu mancarea ramasa dupa Paste?

In primul rand o poti da de pomana celor mai putin norocosi sau o poti transforma in preparate gustoase, de care te vei mai bucura cateva zile.

Painea care se usuca cel mai repede este de obicei aruncata sau data la pasari. Stop! Cea mai buna idee este sa transformi painea neconsumata in crutoane pe care le poti servi ulterior cu supe si salate.

Friptura de miel ramasa neatinsa nu se lasa sa se altereze si nu se arunca. O poti folosi pentru a prepara sandvisuri delicioase, cu rosii si branza, de exemplu, sau o poti folosi ca ingredient intr-o salata. Acelasi lucru este valabil si pentru alte fripturi preparate si care nu au apucat sa fie consumate.

Nu irosi cozonacul de Paste!

La fel ca painea, cozonacul se usuca rapid si primul gand este sa il arunci. Gresit! Taie-l in lung si transforma-l intr-un blat pentru o prajitura sau un tort, insiropandu-l pentru a redeveni moale; intre straturile de cozonac poti pune apoi crema si fructe, spre exemplu.

O idee si mai apetisanta este sa preparati un trifle, desert englezesc compus din mai multe straturi: blat (cozonac), fructe, jeleu, crema si frisca.

Si mai simplu este sa faci o budinca din cozonac! Acesta se taie in felii aproximativ egale, se aseaza intr-o tava unsa cu unt, iar deasupra se adauga lapte, zahar, oua, scortisoara si stafide, inainte ca totul sa fie bagat la cuptor pentru 30 de minute. Se lasa la racit si se savureaza ulterior.

Foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare