Sfaturi culinare

# carne proaspata miel #carne miel

Cum recunosti carnea proaspata de miel? Recomandarile ANPC

Cu o saptamana inainte de Paste, romanii incep deja pregatirile pentru masa de Paste. Cum mielul este vedeta acestei sarbatori, in piete si in supermarketuri este aglomeratie la macelarii. Reprezentantii Directiei generale de control şi supraveghere a pieţei şi armonizare europeană din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) atrage atentia si vine cu o serie de recomandari utile pentru a recunoaste carnea proaspata de miel. 

Paul Anghel, directorul general al Direcţiei generale de control şi supraveghere a pieţei şi armonizare europeană din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), avertizeaza romanii sa nu cumpere carne de miel direct din portbagajul masinii, chiar daca are un pret mai mic. Aceasta carne nu a a fost transportata in conditii de igiena si nici la temperatura optima. 

Indiferent de unde cumpărăm carnea, trebuie să-i verificăm aspectul şi mirosul. Asta înseamnă că ea trebuie să fie roz sau roşie, la suprafaţă cu o peliculă uscată, consistenţa fermă şi elastică, iar mirosul, de produs proaspăt.

”Ca o măsură de prevedere suplimentară este bine să observați la mielul cumpărat copita şi dentiţia specifice ierbivorelor – la dentiţie se va urmări în special lipsa caninilor”, spune Paul Anghel, conform Adevărul.

Sursa foto: stirilekanald.ro 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare