Sfaturi culinare

#meniu saptamanal #alcatuire meniu #sfaturi culinare #meniu

Cum sa alcatuiesti un meniu saptamanal?

Alcatuirea unui meniu saptamanal pare o treaba absolut insurmontabila cuiva care nu a fost obisnuit cu asa sarcina. Creierul pare ca se blocheaza, imaginatia e in blocaj si-ti vine sa o lasi balta cu totul. Dar nu trebuie sa fie atat de stresant. Totul este sa mergi din aproape in aproape si sa capeti experienta.

Exercitiul de a compune un meniu saptamanal poate ajuta enorm viata unei gospodine. In esenta, aceasta practica:

  • salveaza timp. Nu mai pierzi vreme gandindu-te zilnic la vesnica dilema "Ce sa mai fac de mancare?", deja stii ce vrei pentru ca ai avut prevederea sa iti aloci o ora la sfarsitul saptamanii in care ai hotarat in liniste ce vei pune pe masa in urmatoarea saptamana.
  • salveaza bani. Pentru ca meniul e gata, poti sa-ti alcatuiesti o lista clara de cumparaturi care, respectata, te va feri de cumparaturile impulsive si te va ajuta sa faci economii.
  • salveaza energie. Pentru ca te-ai gandit si ai planificat totul din timp, efortul depus pentru respectarea planificarii va fi infinit mai mic decat daca actionezi la inspiratia de moment. Vei stii sa-ti planifici mai bine pasii – eventual iti vei pregati ingredientele cu o seara inainte, vei putea pregati din vreme o marinada sau vei putea pune din vreme aluatul la dospit pentru o pizza delicioasa la cina.

Te-am convins sa incerci? Ia-o incetul cu incetul si poate vei dori sa tii seama si de cateva sugestii pe care eu le-am gasit foarte utile:

Pregatirea - liste, liste, liste…

Incepe prin a-ti nota zilnic meniul pe o perioada de o luna. E un exercitiu admirabil in urma caruia vei avea o privire mult mai obiectiva asupra obiceiurilor alimentare ale familiei tale.

Citeste continuarea pe casutalaurei.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.