Sfaturi culinare

# alegere storcator fructe #storcator fructe #storcator de fructe #storcator

Cum sa alegi cel mai bun storcator de fructe

Un storcator de fructe este util in bucatarie pentru pregatirea sucurilor naturale din fructe, legume, frunze sau chiar radacinoase.

Storcatoarele de fructe cu presare la rece asigura stoarcerea ingredientelor cu un minim de oxidare, in care substantele nutritive sunt pastrate integral. Storcatoarele cu centrifuga sunt disponibile la preturi avantajoase, asigura o viteza de lucru sporita si au o capacitate buna de extractie pentru fructe si legume.

Produsele de ultima generatie includ senzori care opresc motorul in cazul in care mecanismul de stoarcere se blocheaza datorita fibrelor dure utilizate. Acestea sunt prevazute si cu butoane de deblocare manuala.

Cum poti alege cel mai bun storcator de fructe? in cele ce urmeaza, vei descoperi toate informatiile necesare pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare si a face achizitia corecta.

Tipuri de storcatoare de fructe

Principalul factor de selectie de care trebuie sa tii cont pentru a alege storcatorul de fructe potrivit nevoilor tale este tipul acestuia. Iata care sunt principalele optiuni.

Storcatorul de fructe cu melc

Storcatoarele de fructe cu melc extrag sucul natural din fructe si legume prin presare la rece. Melcul cu care acesta este echipat se roteste cu o viteza redusa, cuprinsa intre 40 si 80 de rotatii pe minut, asigurand astfel oxidarea minima si o calitate superioara a sucului.

Storcatorul de fructe cu centrifuga

Storcatoarele de fructe cu centrifuga sunt disponibile la preturi accesibile si functioneaza in baza unui sistem de stoarcere in forma de cilindru, care include cutite mici in partea inferioara. Acestea asigura maruntirea fructelor din storcator. Sectiunile laterale au aspectul unei site, prin care se separa lichidul de solide.

Aceste storcatoare opereaza la aproximativ 3000 de rotatii pe minut, asigurand astfel o viteza de lucru sporita. Comparativ cu storcatoarele cu melc, cele cu centrifuga produc un zgomot mai mare in timpul utilizarii. Neajunsul principal este faptul ca sucurile obtinute prin centrifugare sunt expuse mai mult oxigenului din aer in timpul rotatiei la turatii mari iar sucurile nu vor avea acelasi gust si prospetime.

Daca doriti un storcator centrifugal, este recomandat sa optati pentru un model cu putere minima de 800 W, cu sita si cutite din inox.

Avantajele unui storcator de fructe cu melc

Storcatoarele prin presare la rece reprezinta solutia optima pentru cei care vor sa adopte un stil de viata sanatos, prin includerea sucurilor 100% naturale in dieta lor alimentara.

 

  • Pulpa fructelor si a legumelor este maruntita si presata cu putere in spatiul dintre melc si sita de extractie. Acest mod de stoarcere permite acestor aparate sa extraga suc nu doar din fructe, ci si din ierburi sau alte frunze verzi.  
  • Desi necesita mai mult timp pentru pregatirea sucurilor, cu storcatoarele de fructe cu melc veti obtine un suc de calitate superioara. Acestea pastreaza substantele nutritive din suc intacte, datorita oxidarii reduse din timpul stoarcerii.
  • Intrucat stoarcerea ingredientelor se realizeaza la un numar mic de rotatii, zgomotul produs de aceste storcatoare este redus considerabil in comparatie cu modelele centrifugale.

 

 

Prin urmare, daca te afli in cautarea unui storcator de fructe care sa produca un suc 100% natural, de calitate superioara, un storcator cu melc reprezinta alegerea potrivita. in schimb, daca te intereseaza un produs mai accesibil si care sa asigure o viteza sporita de lucru, storcatorul cu centrifuga poate fi de asemenea o optiune.

Sursa foto: biovita.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare