Sfaturi culinare

#penene verde #alegere pepene #pepene rosu #pepene

Cum sa alegi cel mai gustos pepene rosu

Pepenele rosu, cunoscut si ca pepene verde sau lubenita este fructul indragit de toata lumea in timpul verii. Acesta este numai bun pentru a fi consumat rece si, continand o cantitate mare de apa este ideal si pentru hidratare. In plus este plin de vitamine si minerale, benefice organismului.

 

Cu toate acestea, alegerea pepenelui ideal nu este un lucru usor pentru toata lumea. Daca doresti sa alegi un pepene bine copt si gustos, trebuie sa tii cont de cateva trucuri pe care vanzatorii le tin secrete.

1. Verifica-i codita! Aceasta trebuie sa fie inca verde, ceea ce inseamna ca pepenele a fost cules recent. O codita uscata, sau lipsa acesteia indica faptul ca pepenele a fost cules de mult timp si este posibil sa nu mai fie bun pentru consum.

2. Verifica aspectul cojii acestuia. Poate parea dubios, insa coaja penenelui spune multe lucruri despre fruct. Pentru ca pepenele sa fie bine copt, sa nu fie stricat sau crud, coaja acestuia trebuie sa fie lucioasa, curata si intacta (sa nu aiba crapaturi). Nu alege niciodata un pepene care avea deja dop facut, deoarece riscul de a se strica rapid este foarte mare.

3. Cauta o pata galbena pe coaja acestuia. Un pepene bine copt trebuie sa aiba o pata galbena pe coaja. Aceasta se formeaza in locul in care pepenele a stat pe sol, inainte de a fi cules. Daca pata este alba sau alb-verzuie, inseamna ca pepenele a fost cules crud.

4. Bate cu degetele in coaja pepenelui. Un pepene bun pentru consum nu trebuie sa sune a gol. In momentul in care un pepene suna a gol, inseamna ca este trecut, iar continutul, de cele mai multe ori este putred, chiar daca aspectul cojii pare ideal.

5. Coaja trebuie sa fie tare! Coaja pepenelui trebuie sa fie tare, peste tot. Daca are portiuni de coaja moale, inseamna ca pepenele este putred si nu poate fi consumat.

Sursa foto: pexels.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.