Sfaturi culinare

#kiwi #fruct #fruct exotic #culinar

Cum sa alegi si sa consumi fructul de kiwi

Kiwi -ul este unul dintre cele mai bune fructe exotice , care poate fi gasit si in majoritatea magazinelor din tara noastra. Nutritionistii spun ca acest fruct are un continut bogat in fibre, potasiu si vitamina C, avand o densitate nutritiva mare.

Fructul de kiwi poate fi consumat atat crud, cat si gatit: sub forma de compot sau ingredient in mancaruri. Insa, pentru a beneficia de un fruct savuros si hranitor, trebuie sa le alegeti cu grija, atunci cand le cumparati.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Alegeti fructele proaspete, pentru ca gradul de prospetime influenteaza gradul de substante nutritive din interiorul fructului. Un kiwi proaspat va avea aspect carnos si va mirosi a proaspat, insa nu trebuie sa va multumiti cu atat: verificati-i si finetea, si fermitatea. Astfel, fructul nu ar trebui sa aiba pielea cu zone zgariate, patate sau moi iar puful fin care acopera kiwi-ul ar trebui sa fie verde, fin si uscat.

Apasati usor suprafata fructului. Daca il simtiti prea tare, atunci se poate sa fi nimerit un kiwi care nu este pe deplin copt. Asta nu este o problema foarte mare, pentru ca aceste fructe se pot coace si in camara de acasa, daca le puneti intr-o punga de hartie pentru cateva zile.

O solutie foarte buna pentru grabirea procesului de coacere a fructului in camara de acasa este folosirea unei banane si a unui mar. Astfel, intr-o punga de hartie, puneti fructele de kiwi, marul si banana si inchideti punga, pe care o puneti pentru cateva zile in camara. Gazul produs de mar si banana vor ajuta kiwi-ul sa se coaca mai repede.


Cum poate fi folosit fructul de kiwi


Daca vreti sa le consumati ca atare, ar trebui sa le puneti la frigider pentru cateva ore. Aveti grija sa nu asezati peste ele alte legume sau fructe, care sa le strice calitatile.
 

Dupa ce le scoateti de la frigider, curatati-le de coaja si taiati-le bucati. Le puteti manca pur si simplu, dar le puteti adauga si in iaurturi, diverse prajituri, torturi sau budinci, atat in interiorul lor, cat si pentru a le orna. Daca le adaugati in lapte sau produse pe baza de lapte, va trebui sa treceti fructul de kiwi printr-o unda de fierbere, pentru a-i dezactiva cateva enzime care ar putea reactiona cu cele din lapte.

Kiwi-ul mai poate fi folosit si in marinarea diferitelor tipuri de carne, datorita proprietatilor de fragezire a carnii. In amestec cu sosul de soia, in compozitia folosita pentru marinarea pestelui, kiwi-ul ajuta la inmuierea oaselor acestuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete