Sfaturi culinare

#mure #fructe #sfaturi culinare

Cum sa alegi si sa depozitezi murele

Fie ca le vei manca simple, fie pregatite sub forma de deserturi sau creme, murele trebuie sa fie in stare foarte buna. Iar daca vrei sa te bucuri de ele si peste cateva luni, ar fi bine sa stii cum le poti depozita astfel incat sa se pastreze in stare cat mai buna. Iata cateva sfaturi despre cum poti cumpara si pastra murele.
 

Cum sa alegi murele
 

Cauta fructele frumoase, care sa nu fie lovite sau afectate. Asigura-te ca au pulpa intreaga, cu pielea si invelisul exterior nezgariat ori afectat de lovituri. Fereste-te de cele care au suferit actiunea vreunui agent care sa le fi afectat exteriorul. Faptul ca sunt niste fructe moi si sensibile, va conduce si la afectarea interiorului.

Alege murele care au o culoare aprinsa, stralucitoare, fara pete, mai multe nuante de culoare sau urme. De asemenea, fereste-te de cele care dupa ce au fost culese au stat in soare sau la caldura mare, ori depozitate in conditii necorespunzatoare, dar si de cele uscate. Atinge-le si te vei convinge de calitatea lor - ce iti doresti este un fruct cu pielea si miezul ferme, cu o culoare plina, fara parti decolorate, bine copt.

Daca le vei cumpara deja ambalate, asigura-te ca ambalajul in care se afla nu are urme de suc sau de miez de fruct - acest lucru ar insemna ca murele sunt lovite. Scoate fructele foarte coapte si pe cele care dau semne de inmuiere si consuma-le imediat iar pe cele care s-au aflat in vecinatatea lor usuca-le cu un prosop uscat.
 

Cum sa depozitezi murele
 

Dupa ce ai cumparat murele, le poti consuma fie proaspete, fie dupa ce le-ai conservat. Pentru a le pastra in conditii cat mai bune, ar trebui sa stii despre ele cateva lucruri:

  • Sunt niste fructe delicate, care se vor zdrobi aproape imediat, chiar si daca le vei pune intr-un vas mai adanc - de aceea vei avea nevoie de un vas care sa nu fie adanc si in care sa poti pune fructele usor, pe maxim doua randuri.
  • Ar fi indicat sa le acoperi cu ceva care sa nu le apese si sa le deterioreze, o idee buna in acest sens fiind folia de plastic sau un prosopel subtire curat.
  • Spala-le doar daca este neaparat necesar, iar daca le-ai spalat, obligatoriu usuca-le cu un prosop de hartie curat.


Depoziteaza murele in frigider, ferite de alte legume sau fructe care sa apese pe ele iar inainte de a le consuma adu-le la temperatura camerei. Aceasta metoda, de punere la frigider, este indicata mai ales pentru fructele pe care vrei sa le consumi in decurs de cateva zile.

Pentru cele pe care le vei folosi peste mai mult de o saptamana, apeleaza la metoda congelarii. Pune o hartie pentru copt in congelator, in asa fel incat sa nu cada nimic peste ea. Aseaza un strat de fructe de afin, lasa-le sa inghete, pana devin solide, apoi transfera-le intr-o punga pentru frigider, care are dispozitiv de inchidere etans.
 

Sursa foto : seriouseats.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.