Sfaturi culinare

#sfecla #legume

Cum sa alegi si sa depozitezi sfecla

Sfecla este o leguma foarte sanatoasa. Este bogata in potasiu, magneziu si diversi nutrienti care mentin celulele sanatoase. De asemenea, sfecla ajuta la reglarea presiunii sangelui si este un aliat de nadejde impotriva oboselii. Chiar si femeile insarcinate gasesc in sfecla un aliment foarte bun. Insa cum faci sa alegi sfecla potrivita si sa te bucuri de ea cat mai mult timp?

Sfecla este un aliment foarte potrivit si gustos pentru perioada de iarna. O poti folosi pe post de garnitura, alaturi de fripturi sau in salate.
 

1 Cum alegi sfecla


Cand cumperi sfecla, trebuie sa o alegi pe cea care este tare, ferma. Sfecla moale nu mai este una proaspata. Un alt semn de “ batranete ” il reprezinta firele ca niste perisori de la radacina.

Observa suprafata sfeclei. Coaja acesteia ar trebui sa fie neteda.

Sursa foto: ultimate-guide-to-greek-food.comEste bine sa cumperi sfecla care mai are inca frunze. Verifica-le. Ele trebuie sa fie verzi, umede, fragede. Frunzele vestejite si cele ingalbenite arata ca sfecla nu mai este proaspata.

Daca vrei sa consumi sfecla imediat, poti alege si una cu cateva imperfectiuni. Daca insa trebuie sa o depozitezi, atunci radacina ar trebui sa fie perfecta, altfel, nu va rezista.

Marimea sfeclei este si ea importanta. Sfeclele mai micute sunt mai dulci decat cele mari. In cazul sfeclelor cu un diametru mai mare de 5 cm, se poate ca miezul sa fie deja cam lemnos.
 

2 Cum sa depozitezi sfecla
 

Pentru a o depozita, trebuie sa te asiguri ca sfecla nu are imperfectiuni. Desparte radacina de frunze si depoziteaza-le separat, in pungi, in sertarul de legume din frigider. In schimb, nu se toate coada. Sfecla ar trebui sa reziste ceva mai mult de o saptamana.

Sfecla rosie poate sa fie pusa si la congelator . Decojeste-o si pune-o intr-o punga sigiliata, fara aer. Poti sa o tai in bucati sau sa o lasi intreaga. Va rezista la congelator in jur de 10 luni.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.