Sfaturi culinare

#retete #culinar #pepene verde

Cum sa alegi un pepene verde

Daca vrei sa te asiguri ca pepenele cumparat este copt de cele mai multe ori este nevoie sa ii faci dop. Culoarea miezului trebuie sa fie uniforma, lipsita de pete. Dezavantajul acestei modalitati este ca iti va fi mult mai greu sa il cari acasa, deoarece trebuie sa ai grija sa nu-i cada dopul si sa nu te murdaresti.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa cumperi un pepene bine copt fara a fi nevoit sa-i faci dop.

  • Pepenele verde trebuie sa aiba coaja intacta si lucioasa. Ai grija ca acesta sa nu prezinte urme de zgarieturi si/sau lovituri. De asemenea, forma lui trebuie sa fie simetrica (rotunda sau ovala).
  • Pe coaja acestuia trebuie sa existe o pata de culoare galbena. Pata se formeaza in locul in care pepenele a stat sprijinit de pamant. Daca aceasta lipseste sau are o culoare alb-verzuie, inseamna ca a fost cules inainte de a se coace.
  • Cerceteaza cu atentie coaja pe toata suprafata pepenelui. Daca depistezi vreo portiune moale, inseamna ca mai are putin si putrezeste.
  • Uita-te cu atentie la codita. Aceasta trebuie sa fie verde si sa nu prezinte urme de umezeala . Un pepene care nu are codita verde, inseamna ca a fost cules inainte de a se coace.
  • Strange pepenele cu putere intre maini. Daca acesta trosneste inseamna ca este copt.
  • Bate usor cu degetele in acesta. Un pepene copt nu trebuie sa sune a gol.
Tips:
  • Daca totusi preferi sa cumperi un pepene cu dop sau cumperi unul taiat, de la supermarket , uita-te cu atentie la semintele acestuia. Daca sunt albe, pepenele a fost cules inainte de a se coace. Semintele unui pepene cules la timpul potrivit trebuie sa fie inchise la culoare.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.