Daca vrei sa ai fasole verde tot timpul anului, atunci conserva fasolea proaspata, frageda, de la inceputul verii. Iata ce trebuie sa faci:
1 Alege fasole verde cat mai proaspata
Cu cat a fost culeasa mai curand, cu atat isi va pastra mai bine valorile nutritive .
Fasolea trebuie sa fie dezvoltata bine, usor crocanta, cu o coaja neteda si boabe mici si fragede. Evita sa congelezi fasole verde care are cocoloase sau este vascoasa, deoarece aceasta nu mai este fasole tanara. De asemenea, fasolea verde nu trebuie sa fie ingalbenita, cu cocoloase, ofilita sau moale.
2 Opareste fasolea verde
Fasolea verde proaspata trebuie sa fie oparita inainte de a fi pusa la congelator . Se evita astfel distrugerea nutrientilor de catre anumite enzime sau bacterii.
Rupe coditele si taie fasolea in bucati. Fierbe niste apa si scufunda fasolea verde in ea pentru 3 minute, apoi scoate-o si pune-o in apa rece, pentru acelasi timp. Astfel, vei opri procesul de fierbere.
3 Pregateste fasolea verde pentru congelare
Usuca fasolea si pune-o in pungi de plastic pentru congelare. Trebuie scos aerul, apoi inchise bine. Pune etichete pe fiecare punga. Ar trebui sa poti folosi aceasta fasole pentru o perioada de pana la un an.
4 Pune pungile la congelator
Nu-ti mai ramane decat sa depozitezi fasolea verde in congelator.