Sfaturi culinare

#cafea #bauturi calde

Cum sa depozitezi cafeaua

In fiecare zi sunt consumate in lume circa 2 miliarde de cesti de cafea, fapt care face ca aceasta licoare sa fie cea mai populara bautura din lume, dupa apa plata . Pentru ca boabele de cafea sa-si patreze savoarea si aroma intensa trebuie depozitate cu grija. Iata cum:


1 In frigider


Frigiderul este una dintre solutiile optime pentru depozitarea cafelei. Stocate intr-un mediu mai rece, boabele de cafea isi pastreaza aroma pentru mai mult timp.

Atentie insa la umiditatea din frigider. Este bine ca punga de cafea sa fie inchisa etans pentru a nu-i compromite gustul din cauza umiditatii.

Mai mult de atat, cafeaua instant sau macinata are un substrat poros astfel ca atrage foarte usor mirosurile din jur. De aceea, este bine s-o pastrezi in frigider in cutii sau borcane ce au capac.


2 In dulapurile din bucatarie


Pungile si cutiile de cafea pot fi depozitata in dulapurile din bucatarie, langa alte tipuri de alimente. Asigura-te ca dulapul este uscat , intunecat si racoros.

Evita dulapurile care sunt pozitionate in preajma cuptoarelor si pe cele cele care sunt in lumina directa a soarelui intrucat se pot incalzi prea mult iar temperatura ridicata va afecta aroma cafelei.
 

3 Saculeti speciali


Daca iti place cafeaua foarte aromata este recomandat s-o cumperi sub forma de boabe pe care sa le macini. Dupa macinare, odata intrata in contact cu aerul, ea isi pierde treptat din aroma.

Este bine sa stii ca exista pe piata saculeti speciali pentru pastrarea boabelor de cafea. Acestia sunt confectionati din fibre naturale ce permit eliberarerea dioxidului de carbon produs de cafea.

Este indicat ca saculetii sa fie opaci, nu translucizi pentru a impiedica patrunderea razelor solare ce vor afecta aroma cafelei.


4 Recipiente din ceramica


Cafeaua poate fi pastrata bine si in recipiente din lut sau ceramica intrucat aceaste material izoleaza foarte bine.

Este bine sa le eviti pe cele din sticla intrucat ele permit patrunderea razelor solare si se incalzesc mai usor.

In plus, recipientele din ceramica sau lut au un aspect deosebit si se incadreaza perfect intr-o bucatarie rustica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului