Sfaturi culinare

#placinta de dovleac # retete dovleac #sfaturi culinare #placinta #placinta cu dovleac

Cum sa faci cea mai buna placinta cu dovleac

constituie unul dintre cele mai populare deserturi in sezonul de toamna. Facuta in cu zahar pudra pe deasupra sau sub forma de tarta, garnisita cu frisca, placinta de dovleac este un rasfat pe care ni-l putem permite in zilele mohorate de toamna. Cu putina atentie, poti invata sa faci o placinta de dovleac de nota 10! Cei dragi vor fi impresionanti de performantele tale in bucatarie.
 

1. Pregateste blatul
 

In cazul unei placinte de tip tarta, blatul trebuie facut inainte de a adauga . Blatul este important pentru ca placinta sa aiba o crusta crocanta la baza. Pentru o crusta delicioasa, aluatul pentru blat se unge cu un ou batut usor, chiar inainte de a fi pus in cuptor. In cazul placintei de dovleac din foetaj , foaia se unge cu ulei pentru a fi moale si suculenta.
 

2. Pregateste umplutura
 

Placinta de dovleac nu trebuie sa aiba o umplutura prea moale si aerata, dimpotriva. Pentru acest desert este nevoie de o umplutura densa. In caz contrar, umplutura poate sa se umfle si apoi sa cada, stricand preparatul final. De aceea, in cazul in care dovleacul este pasat, se recomanda ca el sa nu fie facut foarte fin. Pentru densitate, dovleacul poate sa fie ras si pus ca atare in umplutura, fara sa fie copt in prealabil.

Daca alegi varianta unui dovleac proaspat, copt si pasat, piureul de dovleac trebuie pus la scurs, intr-o sita, in frigider, cel putin doua ore. Vei scapa astfel de excesul de lichid care poate sa strice preparatul.

Pentru a ajuta umplutura sa se prinda de crusta, aceasta din urma trebuie sa fie calda cand pui dovleacul. Dupa ce scoti placinta din cuptor, las-o sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o pune in frigider, astfel incat crusta sa nu se dezlipeasca de umplutura.
 

3. Foloseste condimente pentru umplutura
 

Pe langa dovleac, faina, oua, smatana si zahar, umplutura trebuie sa contina si condimente pentru a-i da un gust deosebit. Se pot folosi, dupa preferinte, scortisoara, ghimbir, cuisoare, la care se adauga vanilie, sirop de porumb sau sirop de artar .
 

4. Respecta timpul de coacere
 

Respecta timpul de coacere din reteta (aproximativ 35 - 40 de minute). Placinta poate sa se crape si sa se inmoaie prea tare atunci cand este tinuta in cuptor mai mult decat necesar.
 

5. Decoreaza placinta
 

Placinta cu dovleac poate fi servita cu frisca, bezele sau inghetata, pentru un plus de gust.
 

Sursa foto: chloechic.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare