Sfaturi culinare

#salata de boeuf #legume #maioneza #oua #sfaturi culinare #cartofi

Cum sa faci cea mai buna salata boeuf

Salata boeuf este nelipsita de pe masa de sarbatori . Gustoasa si hranitoare, salata boeuf constituie un aperitiv apetisant si festiv. Exista, insa, cateva aspecte de care este bine sa tii cont pentru ca salata sa fie nu doar gustoasa, dar si aspectuoasa si usor de digerat.

Salata boeuf face parte din meniul traditional romanesc si este preparata in general cu ocazia sarbatorilor precum Pastele, Craciunul, Revelionul. Originile ei sunt incerte. Aparent, multa lume crede ca salata boeuf provine din Franta, insa retetele frantuzesti pentru "salade de boeuf" sunt diferite de ceea ce inseamna acest preparat in Romania.

Alte surse considera ca salata boeuf romaneasca isi are originile in salata ruseasca, cunoscuta si sub numele de salata Olivier. Aceasta din urma a fost creata in 1860 de un bucatar renumit, Lucien Olivier, care lucra la cel mai faimos restaurant din Moscova, Hermitage . "Boeuf" este cuvantul francez pentru carne de vita.

Cu toate ca numele s-a pastrat, in Romania vita este adesea inlocuita cu puiul sau cu alte pasari precum curcanul. Iata cum sa faci cea mai buna salata boeuf:
 

1. Alege ingredientele
 

Alege ingredientele pentru salata ta. Indiferent ce tip de carne folosesti, aceasta trebuie sa fie slaba, fara zgarciuri si grasimi. Fierbe-o bine si marunteste-o. Salatele boeuf in care se folosesc bucati taiate grosolan si cu grasimi sunt greu de digerat, iar multa lume nici nu mai mananca cand simte o astfel de textura. Maioneza este deja grasa, prin urmare trebuie pastrat un echilibru.

Mai ai nevoie de cartofi, oua, morcovi, mazare, ulei, mustar, sare si piper. Se mai pot adauga ceapa, telina, patrunjel etc. Un avantaj al acestui tip de salata il constituie faptul ca poate fi facuta din resturi. Legumele ramase de la supe sau tocanite si resturile de carne pot fi transformate cu succes intr-o salata apetisanta.
 

2. Pregateste legumele
 

Morcovii si cartofii trebuie sa fie foarte bine fierti. Muraturile folosite se storc bine de zeama inainte sa fie puse in compozitie, pentru ca aceasta sa nu devina apoasa. Daca se foloseste mazare, aceasta se spala inainte si se scurge bine.
 

3. Pregateste maioneza
 

Pentru ca salata boeuf sa aiba un gust cat mai bun, fa o maioneza de casa, in loc sa folosesti una din comert. Pune in ea lamaie. Adauga maioneza in legume si amesteca.
 

4. Orneaza salata de boeuf
 

Salata se orneaza cu oua fierte, castraveti murati, masline, patrunjel, ardei gras etc.
 

Sursa foto : solarnet.tv
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare