Sfaturi culinare

#retete gratar #burger #carne porc #sfaturi culinare #sandwich #carne tocata #carne # carne vita

Cum sa faci cel mai bun burger

Burgerii sunt unele dintre preparatele cele mai gustoase pe care le poti face vara, la gratar, in aer liber. Insa uneori, in loc sa mananci un burger delicios, ai parte de un burger fad , unul care nu a fost facut bine sau care este prea tare si uscat. Iata cum poti sa faci un burger zemos, patruns bine si gustos.
 

1. Foloseste carnea potrivita pentru burger
 

Carnea pe care o folosesti este deosebit de importanta si, de asemenea, care parte a animalului. Este indicat sa folosesti o carne cu un procent de grasime intre 20% si 30%. Aceasta ofera carnii acea savoare datorita sucului propriu. In acest caz, burgerul nu va mai fi unul uscat. Poti folosi, de exemplu, antricot de vita ( carne tocata ).
 

2. Fa compozitia pentru burger
 

Este important sa manevrezi cat mai putin carnea cu mainile goale. Caldura acestora poate sa topeasca din grasime si sa afecteze rezultatul final. Inclusiv ingredientele care se adauga in carne ar trebui puse cu o lingura sau cu un alt instrument din bucatarie.

De asemenea, se poate folosi un mix precum vita cu porc, pui cu miel etc.

Tine cont ca unor persoane le plac burgerii simpli, asa cum exista oameni care prefera cartofi prajiti si condimentati doar cu sare. Altii prefera insa ca in carnea tocata sa fie adaugate alte ingrediente care sa o aromatizeze, precum ceapa tocata, ciuperci maruntite, ardei iute etc.

Pentru burgerii de vita patrunsi bine, este recomandat sa se adauge in compozitie un amestec de pesmet si lapte. Acesta da fragezime carnii.

Daca se adauga diverse condimente precum sare, piper, praf de usturoi, acestea trebuie combinate cu apa pentru a forma un sos, dupa care sosul este incorporat in carnea tocata.
 

3. Pregateste chiftelele de carne
 

Dimensiunea chiftelelor din carne tocata este importanta, pentru ca de ea depinde timpul de preparare si modul in care se va gati carnea. Este bine ca o astfel de chiftea pentru burger sa nu aiba o grosime mai mare de 2.5 cm, pentru ca in caz contrar va trebui sa o lasi pe gratar prea mult.
 

4. Pune chiftelele de carne pe gratar
 

Incinge gratarul si unge-l bine cu ulei, pentru a-l pregati, inainte de a aseza ingredientele de gatit. Aseaza carnea pe gratar, avand grija sa nu o apesi. Daca presezi chifteaua de carne, aceasta isi va pierde din zeama, iar sucul ei este important pentru rezultatul final. Daca ai un gratar cu functie de control al temperaturii, pregateste carnea la o temperatura de 90 grade Celsius.

Lasa carnea sa se faca pe gratar, fara sa o misti, pana cand este suficient de gratinata partea burgerului care se afla pe sursa de caldura incat se desprinde singura. Intoarce apoi burgerul pe partea cealalta si mai lasa-l sa se faca in jur de 3 minute.

Adauga branza peste burgeri in ultimele secunde si apoi inchide capacul gratarului pentru ca branza sa se topeasca la caldura.
 

5. Formeaza sandwich-ul
 

Urmeaza instructiunile retetei pentru a obtine tipul de burger dorit. De exemplu, pentru un burger grecesc ai nevoie de maioneza, usturoi, ceapa, oregano, carne de miel si piper. Foloseste o chifla de buna calitate pentru burgerii tai.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.