Sfaturi culinare

#orez #oua #ou #garnitura #mancare #sfaturi culinare

Cum sa faci cel mai bun orez cu ou

Orezul cu ou este un fel de mancare usor si foarte gustos. Il poti servi ca atare sau ca o garnitura alaturi de carne, legume fierte, salate etc. Oul imbogateste orezul si-i ofera o consistenta aparte, facand acel fel de mancare unul hranitor si delicios.

Iata in continuare cum poti face cel mai bun orez cu ou:
 

1. Alege uleiul
 

Foloseste o grasime de calitate, precum untul de cocos sau uleiul de masline, pentru a pregati orezul. Pune uleiul intr-o tigaie la foc mediu si incinge-l usor, dar nu-l tine prea mult pe foc, pentru a nu scoate fum. Cum orezul cu ou este in general o mancare asiatica, poti sa gatesti aceasta mancare intr-un wok. Incinge-l bine inainte sa torni uleiul.
 

2. Condimenteaza orezul
 

Pentru a condimenta orezul, foloseste plante aromatice precum usturoiul si ghimbirul. Pune-le in tigaie si caleste-le.
 

3. Adauga orezul
 

Pregateste orezul intr-o oala cu apa. Acesta trebuie gatit inainte sa fie adaugat in tigaie. Pune orezul gatit alaturi de usturoi si ghimbir si prajeste-l pana cand isi schimba culoarea, fara sa se arda, insa. Cand adaugi orezul, acesta trebuie neaparat sa fie gatit, dar sa se si fi racit. Este indicat sa folosesti orez basmati, cu bob lung, pentru a te asigura ca acesta se prajeste uniform.
 

4. Sparge ouale
 

Da orezul spre margini, facand loc in mijlocul tigaii. Sparge cel putin doua oua si amesteca-le pentru a obtine o omleta faramicioasa si apoi amesteca omleta cu orezul. Este bine sa folosesti oua organice, proaspete, pentru un gust foarte bun. De asemenea, se pot bate ouale si amesteca cu ulei de susan inainte de a fi turnate in tigaie, pentru o consistenta speciala. Amesteca foarte bine ouale si orezul, pentru ca primele sa fie absorbite de boabele de orez.
 

5. Adauga alte ingrediente
 

Adauga mazare, ardei gras, ceapa verde, telina sau alte legume si zarzavaturi in tigaie. Pentru a imbunatati si mai mult mancarea, adauga sos de soia si diverse condimente, precum chimion , sare, piper, curry etc. De asemenea, se pot adauga bucatele de carne fiarta de pui sau de vita.
 

Sursa foto: noobcook.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.