Sfaturi culinare

#cidru #mere #scortisoara #bauturi calde #craciun #bauturi craciun

Cum sa faci cidru cald si aromat pentru Craciun

Pe langa vinul cald, la masa de Craciun mai poti servi si cidru cald. Este un preparat usor de facut si se potriveste in special la sfarsitul mesei. Iata ce trebuie sa faci:

1 Foloseste ingredientele potrivite
 

Pentru a face cidru cald, ai nevoie de ingredientele potrivite. Exista mai multe retete pentru cidrul cald. Iata una dintre ele: cidru de mere, ½ cana brandy, 1 bat de scortisoara, 6 cuisoare intregi, ½ cana afine uscate, 2/3 cana de miere, 1 portocala, ½ lingura extract de vanilie. O alta reteta pentru cidru cald de mere gasesti aici.

Gasesti detalii utile si in articolul Cum sa faci cidru.
 

2 Tine cont de indrumari
 

In cazul in care nu ai cidru de mere , acesta poate sa fie inlocuit cu suc de mere. Este important sa folosesti o cratita inoxidabila, care nu se lipeste. Nu folosi cratite din aluminiu, deoarece va reactiona chimic cu acidul din cidru.
Poti pune in cidru putina miere sau zahar brun. Poti folosi brandy sau rom in reteta, dar acesta este optional.
 

3 Urmeaza reteta
 

Toarna cidrul intr-o cratita. Da focul mic. Decojeste portocala. Apasa coaja usor, ca sa-si elibereze aroma si apoi pune-o in cidru. Adauga si restul de ingrediente ramase si lasa totul pe foc, amestecand din cand in cand.
Cand cidrul incepe sa fiarba, este gata de servit.
 

4 Serveste cidrul
 

Toarna cidrul in cesti transparente, cu maner. Este recomandat ca inainte, sa-l strecori, pentru a elimina resturile de la mirodenii. O alta metoda este sa pui mirodeniile intr-un saculet de panza, ca cel folosit pentru a face branza de casa . Il legi la capat si il scufunzi in cidru, iar la final il scoti.

Pentru o servire impresionanta, foloseste un instrument de scobit pepenele si scobeste cateva mere. Acestea trebuie sa fie proaspete, tari, spalate bine si fara codite. Merele scobite vor tine loc de cesti sau pahare. Toarna in ele cidrul cald, pune 1-2 betigase de scortisoara si o steluta de anasos, apoi serveste.

Cidrul cald poate fi servit impreuna cu prajituri, placinte sau produse in foetaj . De asemenea, cidrul cald se potriveste la deserturile din fructe uscate, nuci si branzeturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului