Costitele de porc sunt delicioase si se potrivesc pentru mesele festive. Fa de sarbatori costite de porc la gratar. Iata in continuare cum poti pregati cele mai gustoase costite de porc:
1. Alege costitele
Poti alege costite de pe spate, acestea fiind mai scurte. Costitele cu mai multa carne sunt cele din zona umarului. Scoate membrana de pe costite, spala bine carnea cu apa, sterge-o si tine-o la frigider pana cand ai nevoie de ea.
2. Cum prepari costitele de porc
Costitele pot fi taiate in bucati individuale sau lasate intregi. In prima forma, acestea se fac mai repede. Pe de alta parte, daca le faci intregi iti este mai usor sa le pregatesti.
Adauga plante aromatice si condimente pe carne inainte sa o pui pe gratarul incins. Daca insa iti plac costitele cu sos, acesta nu trebuie adaugat decat in ultimele minute de gatit pe gratar. Sosurile care contin zahar nu trebuie puse pe carne de la inceput deoarece zaharul se arde cand sta prea mult la caldura si distruge gustul intregului preparat.
In primul caz, freaca bine carnea cu plante aromatice si las-o la frigider o zi, pentru a se aroma. Se poate folosi un amestec de usturoi, chili, paprika, piper si piper cayenne .
In al doilea caz, pune costitele pe gratarul incins si unge-le cu sos in ultimele minute inainte de a le scoate de pe gratar. Poti folosi o pensula de bucatarie.
3. Daca vrei sa fie gata mai rapid, fierbe putin costitele inainte
Daca vrei ca preparatul sa se faca mai repede, poti sa oparesti carnea inainte de a o pune pe gratar. Tine-o cam 5 minute in apa clocotita, apoi scoate-o, sterge-o foarte bine si pune-o sa se faca pe gratar.
Pentru ca preparatul sa se faca bine, este recomandat sa faci costitele la o temperatura redusa si o caldura indirecta. Acopera carnea cu capacul de la gratar si verific-o din jumatate in jumatate de ora, intorcand costitele.
In general, costitele se fac la foc mic, cel putin doua ore. Daca sunt gatite in stil traditional, atunci preparatul poate fi gatit chiar si 5 ore.
Costitele sunt gata atunci cand carnea s-a patruns bine, este suculenta si poate fi desprinsa usor de pe oase.
Sursa foto: bbq-down-under.com