Sfaturi culinare

#desert #sfaturi culinare #deserturi #retete craciun # deserturi de craciun

Cum sa faci dulciuri festive de Craciun

De Craciun, pregateste deserturi in spiritul acestei sarbatori. Poti modela brazi, stelute, reni etc, in torturi, bomboane si prajituri.
 

Bradul de Craciun din fructe
 

Pentru bradul din fructe ai nevoie de kiwi, ananas, scobitori si forme de prajituri de tip stea, de dimensiuni diferite. Feliaza intai fructele in bucati de 1 cm grosime. Apoi taie stelele cu ajutorul formelor pentru prajituri astfel incat sa fie alternative. Aseaza steaua cea mai mare culcat, adauga urmatoarea stea ca dimensiune din celalalt fruct si repeta pana sus. In fruntea bradului format trebuie prinsa in picioare steaua cea mai mica.


Stelute si brazi de Craciun

 

Pregateste prajiturele din bezele si cereale cu orez. Taie-le in forma de stea si fa-le o glazura pe care sa poti prinde apoi bombonele colorate. De Craciun, cele mai potrivite culori sunt verde si rosu.

Acelasi material se poate folosi pentru a obtine braduti comestibili. Taie prajitura din cereale sub forma de triunghi si foloseste o acadea pe post de picior al bradului. Bombonelele decorative sunt ideale pentru impodobirea bradului .


 

Mos Craciun in miniatura
 

Daca iti plac capsunile cu frisca, acestea pot lua forma lui Mos Craciun in mai putin de 5 minute. Taie partea de sus a fiecarui fruct pentru a avea caciula lui Mos Craciun. Pune-i un mot de frisca in loc de ciucure.

Adauga apoi frisca cu ajutorul unui instrument zimtat la capat pentru a obtine capul lui Mos Craciun cu "parul" alb si cret. Adauga 2 bucatele de stafide in loc de ochi.


 

Brad de Craciun din bomboane
 

Cumpara bomboane de diverse tipuri, scoate-le ambalajul daca au sau opteaza pentru bomboane varsate. Fa un con dintr-un carton si lipeste bomboanele cu lipici comestibil pe toata suprafata, pana cand obtii bradul de Craciun. Aseaza-l pe masa festiva de sarbatori.


 

Prajiturele de ciocolata
 

Fa prajiturele de ciocolata si apoi foloseste bomboane mici, decorative, dintre cele utilizate pentru prajituri. Culorile ar trebui sa fie alb, rosu si verde.

Sursa foto: blogniako.blogspot.com; lifeisaparty.ca; cutestfood.com; tqn.com; taste.com.au
Autor: Andra Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului