Daca iti plac pastele de casa, invata sa pregatesti ravioli . Acestea pot avea aproape orice fel de umplutura , prin urmare iti vor permite sa pregatesti tot felul de mancaruri.
1. Pregateste aluatul
Pentru ravioli trebuie sa pregatesti aluatul de casa. Acesta trebuie sa fie impartit in minim doua foi foarte subtiri.
2. Pregateste foile de aluat
Taie-le la o marime obisnuita astfel incat sa le poti manevra cu usurinta. Aseaza-le apoi una langa alta pe o suprafata data cu faina.
Acopera-le cu o carpa de bucatarie curata pentru a le impiedica sa se usuce.
3. Prepara umplutura
Umplutura pentru ravioli este extrem de diversificata.
Una dintre cele mai simple umpluturi consta dintr-un piure de cartofi amestecati cu branza cremoasa.
4. Aseaza umplutura
Pentru ca rezultatul sa fie unul satisfacator, este important felul in care asezi umplutura. Foloseste o spatula pentru cupele de inghetata, astfel incat sa asezi umplutura la aceeasi dimensiune .
Pentru ravioli de mari dimensiuni pune umplutura astfel incat "cupele" sa fie departe unele de altele. Pentru ravioli de mici dimensiuni, le poti pune mai aproape.
In ambele cazuri trebuie respectate marginile, care se lasa la aceeasi dimensiune.
5. Aseaza foile
Dupa ce termini de asezat umplutura pentru ravioli trebuie sa pregatesti foaia de aluat din partea de jos, cea pe care ai pus umplutura. Pentru lipirea marginilor se foloseste un ou batut, lapte sau pur si simplu apa. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie unge marginile primei foi de aluat.
Pune cu grija a doua foaie de aluat peste prima, astfel incat sa stea perfect peste ea. Apasa marginile pentru a le uni si pentru a impiedica astfel ca umplutura sa iasa din aluat in procesul de fierbere.
Se pot forma uneori mici bule de aer care duc la ruperea sau dezlipirea bucatilor de ravioli in tipul gatirii. De aceea se scoate aerul impingand cu degetele de la marginea umpluturii spre marginea aluatului.
6. Taie
Foloseste un cutter, un pahar sau o forma de prajituri pentru a apasa usor in jurul umpluturii, fara sa mergi cu miscarea pana jos. Aluatul trebuie sa ramana intreg, nu taiat. Dupa ce umplutura s-a conturat, poti sa tai marginile in forma dorita.
Pune ravioli la frigider, in plastic , pana cand va trebui sa le gatesti.