Sfaturi culinare

#rosii cherry murate # retete muraturi # rosii cherry #muraturi

Cum sa faci rosii cherry murate pentru iarna. Sunt delicioase!

Este sezonul in care gospodinele pregatesc borcanele cu muraturi pentru camara de iarna. Daca nu ai incercat pana acum rosiile cherry murate, acum este perioada perfecta pentru a le incerca. Se prepara foarte usor si sunt absolut delicioase alaturi de o friptura, in plina iarna.

Ingrediente pentru rosiile cherry murate

  • doua kg rosii cherry
  • o radacina de telina
  • 2-3 morcovi mari
  • 4-5 capatani de usturoi
  • o legatura de marar verde
  • radacina de hrean
  • usturoi
  • frunze de telina
  • apa
  • sare de muraturi
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • boabe ienibahar

Cum se prepara rosiile cherry murate

Curata rosiile de codite si spala-le foarte bine, apoi lasa-le la scurs.

Curata telina si morcovii si spala-le foarte bine. Taie-le apoi in felii de jumatate de cm grosime.

Curata hreanul de coaja si taie-l betisoare. Usturoiul se curata de coaja si se pun cateii intregi. Daca sunt prea mari se pot taia in jumatati.

In fiecare borcan adauga 2-3 catei de usturoi si cateva betisoare de hrean. Peste acestea asaza rosiile, alternand cu morcov si telina. La final taie mararul si imparte-l in mod egal in borcane.

Prepara apoi saramura. Apa necesara pentru prepararea saramurii este jumatate din capacitatea borcanelor (cand sunt goale).

Pentru fiecare litru de apa se adauga 30 de grame de sare pentru muraturi. Intr-o oala incapatoare pune apa cu sarea si condimentele la fiert. Lasa saramura sa dea in clocot timp de doua minute, apoi stinge focul. Se lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.

Saramura nu se adauga fierbinte peste rosii, deoarece acestea se vor inmuia. Se poate adauga calduta sau la temperatura camerei. Se inchid borcanele bine si la fel ca orice alte muraturi se tin pe balcon sau intr-o incapere racoroasa. Din cand in cand trebuie vanturate, pana incep sa se acreasca.

Daca le tii in balcon, in zilele foarte reci trebuie sa le tii invelite in paturi pentru a le feri de inghet.

Sursa foto: topremediinaturiste.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.