Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #salate #salata de morcovi

Cum sa faci salata de morcovi

salata de morcovi este una dintre cele mai simple tipuri de salata pe care le poti face. Morcovul arata foarte bine, este sanatos si gustos. Salata de morcovi poate fi folosita ca un aperitiv sau ca o garnitura pentru felurile principale.


Alege combinatia potrivita

 

Exista mai multe variante pentru salata de morcovi, insa ingredientele si modul de preparare sunt foarte simple. Una dintre cele mai simple tipuri o reprezinta cea cu morcov ras si maioneza . Amesteca un morcov ras cu cateva linguri de maioneza si ai terminat treaba!

In loc de maioneza se poate folosi smantana sau iaurt. Aceasta combinatie este potrivita mai ales in cazul salatelor pe baza de morcovi si fructe. Cei care prefera legumele pot alege mazarea, broccoli sau dovleceii.

 

Varianta americana


Cea mai cunoscuta reteta de salata de morcovi este cea cu stafide . Amesteca morcovul ras cu maioneza, stafide, suc de lamaie si migdale. O alta combinatie este cea cu stafide, ananas, morcovi, lamaie, zahar si sare. Se pot folosi si stafide albe, pentru o salata cu totul speciala. In acest caz, pregateste un dressing din ulei, otet, sare, zahar si sos de soia.


Salata de morcovi cu fructe


Salata de morcovi se preteaza la preparatele dulci, pe baza de fructe. Poti sa amesteci morcovul ras cu mar ras si chiar cu ananas maruntit. Cativa stropi de suc de lamaie confera un gust placut, acrisor.


Salata de morcovi cu nuci


Pregateste o salata de morcovi, crocanta si gustoasa, adaugand in ea migdale, nuci sau seminte de floarea-soarelui. Acestea vor face preparatul sa fie mai crocant si mai aromat.


Varianta romaneasca


Varianta romaneasca cea mai cunoscuta este cea a salatei de morcov si telina, amestecate cu maioneza sau cu suc de lamaie. Cel mai adesea, la aceasta compozitie se adauga si mar ras. Pentru un plus de culoare se adauga si patrunjel.


Varianta franceza


Salata de morcovi figureaza si in bucataria franceza. Pentru a pregati acest fel de mancare ai nevoie de lamaie, mustar de Dijon, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si morcovi. Este indicat sa dai la rece salata inainte de a o servi.


Sursa foto: fatfreevegan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare