Sfaturi culinare

#ciocolata #sfaturi culinare #petrecere # buchet de ciocolata

Cum sa faci un buchet de ciocolata

Fie ca doresti sa iti impresionezi partenerul de viata cu un buchet dulce sau ca vrei sa ai ornamente de impact la petrecerea de ziua ta , buchetele de ciocolata sunt intotdeauna o optiune buna. In mod sigur ideea ta va fi apreciata si toti invitatii iti vor cere sa le spui secretul.
Iata cum sa faci un buchet de ciocolata .

 

1. Construieste vaza
 

Inainte de orice trebuie sa formezi vaza, adica baza in care va sta buchetul. Ia o cutie de cadouri, de dimensiune medie, infasoar-o intr-o hartie colorata (de preferat care sa se asorteze cu ambalajul bomboanelor) si eventual leag-o cu o fundita simpatica.

In cutia respectiva, introdu o bucata de polistiren in care vor fi introduse coditele bomboanelor.
 

2. Cum sa fie bomboanele
 

Achizitioneaza cateva bomboane de ciocolata invelite in staniol. Este de preferat ca acestea sa nu fie umplute cu crema sau alcool pentru ca lichidul se va scurge, iar aranjamentul va fi un fiasco. Este recomandat ca bomboanele sa aiba o umplutura simpla, care sa nu se inmoaie cu usurinta.

De asemenea, incearca sa le alegi pe acelea care au un aspect elegant, astfel incat sa se preteze ocaziei.
 

3. Cum sa formezi tulpinile si frunzele
 

Cumpara un set de betisoare pentru frigarui. Acestea vor fi "codita" bomboanelor". Infinge 1 centimetru din aceste betisoare in partea de jos a omboanelor si baga-le pentru cateva minute la congelator.

Achizitioneaza cateva coli de hartie aurie sau argintie (sau orice alta culoare metalizata, uni). Taie bucati dreptunghiulare din acestea si formeaza ceea ce ar trebui sa fie frunzele florilor. Leaga-le le baza cu o bucata mica de scoci transparent .
 

4. Aranjeaza-le frumos
 

Scoate bomboanele de la congelator si infinge betisoarele de lemn in bucata de polistiren aflata in cutia de cadouri. Cu cat vor fi mai multe, cu atat aspectul buchetului va fi mai incantator.

Sfaturi!

Ca o alternativa la bomboane, poti face acelasi aranjament folosind acadele pe bat, in ambalaj transparent. Acest buchet se preteaza mai mult pentru o petrecere pentru copii , dar si pentru una cu tematica.

Daca nu gasesti sau uiti sa cumperi betisoare pentru frigarui, le poti inlocui pe acestea cu scobitori pentru dinti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului