Carnea de pui marinata este foarte gustoasa si extrem de aromata. Iata o reteta simpla cu ajutorul careia vei reusit imediat sa dai un gust uimitor pieptului de pui.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 1 piept de pui
- 60 ml suc de lamaie
- 30 ml suc de portocale
- O lingurita ulei de masline
- O lingurita salvie sau coriandru
- O ligurita rozmarin
- O jumatate de lingurita de boabe de mustar (optional)
- 4 catei de usturoi
- O punga de plastic care se inchide ermetic.
- Pieptul de pui, bine spalat se introduce in punga.
- Separat, intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, cu zeama de portocale, uleiul de masline, plantele aromatice, boabele de mustar, usturoiul curatat si pisat si sare si se amesteca bine.
- Cand sunt bine amestecate, ingredientele se toarna in punga peste pieptul de pui si se amesteca bine.
- Se scoate apoi tot aerul din punga, se inchide ermetic, dupa care se baga la frigider si se lasa pentru o perioada de timp de minim 4 ore si maxim doua zile.
- Pieptul de pui marinat se prepara pe gratar si se serveste cu legume la cuptor sau orice alta garnitura.