Sfaturi culinare

#pui marinat #reteta #culinar

Cum sa faci un pui marinat

Carnea de pui marinata este foarte gustoasa si extrem de aromata. Iata o reteta simpla cu ajutorul careia vei reusit imediat sa dai un gust uimitor pieptului de pui.
De ce ingrediente ai nevoie:

  • 1 piept de pui
  • 60 ml suc de lamaie
  • 30 ml suc de portocale
  • O lingurita ulei de masline
  • O lingurita salvie sau coriandru
  • O ligurita rozmarin
  • O jumatate de lingurita de boabe de mustar (optional)
  • 4 catei de usturoi
  • O punga de plastic care se inchide ermetic.
Cum se prepara:
  • Pieptul de pui, bine spalat se introduce in punga.
  • Separat, intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, cu zeama de portocale, uleiul de masline, plantele aromatice, boabele de mustar, usturoiul curatat si pisat si sare si se amesteca bine.
  • Cand sunt bine amestecate, ingredientele se toarna in punga peste pieptul de pui si se amesteca bine.
  • Se scoate apoi tot aerul din punga, se inchide ermetic, dupa care se baga la frigider si se lasa pentru o perioada de timp de minim 4 ore si maxim doua zile.
Cum se serveste:
  • Pieptul de pui marinat se prepara pe gratar si se serveste cu legume la cuptor sau orice alta garnitura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului