Sfaturi culinare

#lavanda #sfaturi culinare #vanilie #citrice #zahar # zahar aromat

Cum sa faci zahar aromat

Zaharul aromat este un preparat de casa, ideal pentru a da un plus de savoare bauturilor si deserturilor. Un astfel de preparat se face usor si este de efect. Il poti folosi atat in bucatarie, la gatit, cat si ca obiect decorativ.

Iata in continuare cum sa faci :
 

1. Stabileste la ce folosesti zaharul aromat
 

Zaharul aromat poate fi folosit cu succes pentru ceai si cafea sau presarat peste prajituri, biscuiti si alte deserturi, in loc de zahar granulat obisnuit.
 

2. Stabileste ingredientele folosite
 

Fa un zahar aromat care sa fie pe gustul tau. Foloseste portocale, lamai, pastai de vanilie sau crengute de .
 

3. Pregateste cojile de condimente
 

Daca folosesti citrice, pune-le la uscat cateva saptamani, pentru ca acestea sa-si elibereze aromele. Pastreaza in acelasi mod crengutele de lavanda sau vanilia. Aromele vor fi mai puternice si mai bune pentru a fi amestecate cu zaharul.
 

4. Respecta retetele
 

Retetele pentru zahar aromat sunt destul de simple. In cazul zaharului cu aroma de portocala, se foloseste o cana si un sfert de coaja rasa de portocala la o cana de zahar. Coaja se usuca pana cand dispare orice urma de suc din ea, apoi se amesteca cu zaharul si se inchide ermetic.

Pentru lavanda, este suficient sa pui zaharul intr-un recipient care poate fi inchis ermetic si sa asezi peste granulele de zahar un saculet cu flori si frunze de lavanda. Se acopera saculetul cu zahar si se inchide recipientul.

Poti face zahar aromat si dintr-un amestec de vanilie si lavanda. Se foloseste o pastaie de vanilie, 2 saculeti cu 2 linguri de flori proaspete de lavanda si 4 cani de zahar. Pastaia se taie in bucatele si se amesteca cu zaharul. Pune putin zahar in recipient, adauga un saculet de vanilie, apoi toarna si spre final, aproape de suprafata, mai pune inca un saculet. Sigileaza si depoziteaza cateva saptamani inainte de folosire.
 

5. Este bine sa stii
 

Pastreaza zaharul intr-un recipient inchis ermetic. In cazul zaharului aromat cu fructe, acesta se pastreaza la frigider. In cazul zaharului cu lavanda, acesta trebuie depozitat intr-un loc intunecos si rece.

Daca zaharul face cocoloase, agita recipientul mai des, inainte de a folosi continutul.


Sursa foto: mikemaniaci.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare