Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #mango #fructe #retete cu mango

Cum sa folosesti mango in bucatarie

Unul dintre cele mai gustoase fructe specifice sezonului de iarna este . Acesta este un fruct originar din India, unde este considerat un fruct sacru. Planta se cultiva in tarile tropicale si nu numai.

Cum sa cumperi mango

Mango este disponibil pe piata in forma proaspata din noiembrie pana in februarie. Alege acele fructe care au o culoare uniforma si o greutate destul de mare pentru marimea lor.

Aroma fructului ar trebui sa fie una dulce. Fructul de mango care nu este copt nu prezinta nicio aroma.

Evita sa cumperi fructe de mango care prezinta pete si lovituri, precum si fructele care sunt prea moi. Afla mai multe despre Cum sa alegi un mango delicios.

Cum gatesti cu mango

Mango este un fruct care se mananca adesea in stare cruda. Feliaza-l si adauga-l in salate, amesteca-l cu iaurt sau serveste-l cu inghetata.

Ingredientele cele mai potrivite pentru combinatiile cu mango sunt numeroase. Iata cateva exemple: menta, lamaie, lime, miere, sirop de artar, de pui, carne de , ghimbir, creveti, coriandru, fructul pasiunii , votca, busuioc, inghetata, frisca.

Foloseste mango in aperitive elegante, ca de exemplu prosciutto cu mango. Incearca o supa de mango si pepene galben, care este un preparat inedit si exotic, potrivit pentru vara.

Mango este un fruct pe care il poti folosi cu incredere si la felurile principale dulci, precum mancarurile pe baza de pui sau peste . Incearca o reteta de peste in sos de mango.

.

Fructul de mango poate fi utilizat in cele mai banale deserturi precum budinca, dar si in deserturi speciale, cum este cheesecake-ul de mango si lamaie.

Vara, cu un mango poti pregati bauturi delicioase, pe baza de amestec de fructe. Incearca un cocktail nonalcoolic cu mango.

Cum depozitezi fructul de mango

Mango poate fi pastrat la temperatura camerei, ferit de lumina directa a soarelui. In acest fel poti pastra fructele cam 3 zile. Daca mango este deja copt bine, atunci este indicat sa-l tii in frigider.

Foto: virtualherbarium.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare