Sfaturi culinare

#portocale #sfaturi culinare #portocale rosii # retete cu portocale

Cum sa folosesti portocalele rosii in bucatarie

Portocalele rosii sunt in sezon in aceasta perioada. Hranitoare si sanatoase, aceste fructe nu trebuie sa lipseasca din dieta ta.

Portocalele rosii contin vitamina C si carotenoizi, componente care ajuta sistemul imunitar al organismului. Usor acide si dulci, acest tip de portocale poate fi folosit in gustari, bauturi, deserturi si alte preparate.

Conform traditiei, portocalele rosii au fost multa vreme asociate cu fertilitatea. Multe dintre soiurile de portocale rosii se afla in tarile mediteraneene, in special in sudul Italiei.

Vegetarienii si cei care tin post au posibilitatea sa serveasca portocalele rosii cu legume radacinoase si verdeturi. Iata cateva modalitati de a folosi portocalele rosii in bucatarie:

1. Salata

Amesteca feliile de portocale fara coaja cu frunze de salata verde . Amesteca chimenul cu mere, portocale rosii, salata verde si rucola. Dulceata fructului contrabalanseaza gustul usor acrisor al verdeturilor de culoare verde-inchis, cum sunt frunzele de rucola.

Poti face chiar si combinatii inedite, dar care sunt foarte gustoase. Incearca o salata de portocale rosii cu ceapa. Pentru desert, poti folosi portocalele rosii in salata de fructe.

2. Arome in mancare

Adauga portocale rosii peste un peste facut la gratar sau asezoneaza un tofu cu un sos salsa pe baza de portocale. Incearca un sos vinaigrette din portocale, ceapa , miere, mustar, sare si piper.

Sosurile pe baza de portocale rosii pot fi pregatite cu ierburi aromatice si otet balsamic din vin.

3. Bauturi din portocale rosii

Portocalele rosii se folosesc cu succes in cocktailurile pe baza de sampanie, in Margarita sau cu alte bauturi alcoolice. Incearca un cocktail de Bourbon si portocale rosii. Pe langa aceste doua ingrediente, se mai adauga menta proaspata, portocala clasica si zahar.

4. Deserturi

Foloseste portocalele rosii in tarte, sorbeturi sau salate de fructe. Portocalele sunt zemoase si dulci, foarte potrivite atat pentru a fi utilizate in stare proaspata, cat si gatite.

Foto: pickycook.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului