Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #lamaie #utilizare lamaie #coaja de lamaie #zeama de lamaie

Cum sa folosesti sucul, pulpa si coaja de lamaie in bucatarie

Lamaia este unul dintre cele mai folosite citrice, fiind un element de baza in arta culinara. Fie ca folosesti coaja de lamaie rasa pentru prajituri, sucul de lamaie pentru diferite preparate sau pulpa pentru ceaiuri, lamaia are efecte benefice asupra corpului tau si ajuta la tonifierea si detoxifierea organismului.


Cum poti folosi sucul de lamaie

Sucul de lamaie este foarte bogat in vitamina C si este un remediu util pentru combaterea racelii. In plus, cura cu suc de lamaie in amestec cu miere iti protejeaza ficatul si ajuta la detoxifierea organismului.

Din sucul de lamaie se face si celebra limonada, care este o bautura racoritoare, folosita mai ales in zilele calduroase de vara. Aceasta se poate face cu apa plata sau minerala in care se poate adauga zahar sau miere, in functie de preferintele fiecaruia. Sucul de lamaie este consumat si pentru ameliorarea senzatiei de greata.

Mai mult decat atat, sucul de la lamaie este folosit si ca sos pentru diferite preparate. Se adauga peste salate, inlocuind otetul, peste crevetii prajiti sau peste peste, oferind mai multa savoare alimentelor.

Pentru a stoarce sucul din lamaie, poti folosi un storcator de fructe sau il poti stoarce direct din lamaie peste alimentele gatite.


Cum poti folosi coaja de lamaie rasa

Coaja de lamaie se foloseste indeosebi la prepararea retetelor de prajituri, in loc de esenta. In acest sens, se dau lamaile prin razatoare. Este important sa dai prin razatoare doar coaja, fara partea alba, fiindca, altfel, gustul va fi complet schimbat. Coaja de lamaie se poate folosi proaspata sau conservata.

Pentru a conserva coaja de lamaie da-o prin razatoare, coaja se pune intr-un borcan si se pastreaza in frigider. Pentru un gust mai bun, poti adauga zahar peste coaja de lamaie rasa, astfel dupa cateva zile aceasta se caramelizeaza si devine foarte aromata. Poti conserva astfel coaja de lamaie pentru mult timp si o poti folosi in prepararea deserturilor atunci cand nu ai la dispozitie lamai proaspete.

Inainte de utilizare, lamaile trebuie spalate foarte bine pentru a indeparta bacteriile si microbii.


Cum poti folosi coaja de lamaie cu pulpa

Coaja de lamaie cu pulpa poate fi folosita la ceaiuri, in diferite salate, supe sau fripturi. Coaja de lamaie cu pulpa se poate consuma si in stare naturala. Daca ti se pare ca are gustul prea puternic poti adauga zahar sau miere pe deasupra.

Sursa foto: andrew1joe.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete