Sfaturi culinare

#zmeura #sfaturi culinare # alegere zmeura #depozitare zmeura

Cum sa folosesti zmeura in bucatarie

Cine poate rezista unor tufe pline cu zmeura ? Culegerea acestor fructe este una dintre placerile verii. Zmeura este o planta originara din Asia Minor. Se crede ca in primele secole (secolul 4 D.Hr) romanii au raspandit aceasta planta in Europa. In unele culturi, zmeura a devenit cunoscuta ca un fruct al iubirii.
 

Alegerea si depozitarea zmeurei
 

Cand este cumparata, zmeura trebuie sa fie ferma si lipsita de umezeala, care o face sa se strice. Fructele prea moi sau cele umede nu trebuie folosite. Este important ca fructele achizitionate sau culese sa fie coapte, pentru ca ele nu se vor mai coace odata smulse de pe crengute.

Zmeura are o durata scurta de viata, prin urmare nu poate fi depozitata o perioada lunga de timp. Fructele se pun la frigider, intr-un recipient, pe un singur strat, fara sa fi fost spalate inainte. Lasata la temperatura camerei, zmeura incepe sa mucegaiasca. Afla mai multe din acest articol.
 

Cum folosesti zmeura in bucatarie
 

Zmeura are proprietati curative si nutritive remarcabile. Fructul este foarte sanatos, lipsit de grasimi. Zmeura contine vitamina C, fier si acid folic. De asemenea, planta contine un acid care este un compus anticancerigen. De asemenea, studiile au demonstrat ca zmeura reduce nivelul de colesterol din sange.

Daca ai tinut zmeura in frigider, scoate-o si las-o putin sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o folosi in retete. Poti face numeroase deserturi cu zmeura: cheesecake, gem, sosuri, pandispan , spuma, inghetata, briose, tarta, biscuiti etc. De asemenea, zmeura poate fi utilizata pentru supe, pentru aromarea otetului alb si in alte preparate. Bauturile cu zmeura sunt dulci si usoare, ca de exemplu ice tea de zmeura.

Iata in continuare cateva preparate pe baza de zmeura:

Supa de zmeura
Sos de zmeura
Otet de zmeura
Spuma de zmeura
Inghetata de zmeura
Briose cu zmeura
Tarta cu zmeura
Cheesecake cu zmeura
Ice tea cu zmeura
Bautura racoritoare de zmeura
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Cheesecake cu piersici si zmeura
Placinta cu zmeura si cirese

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare