Sfaturi culinare

#mic dejun #mic dejun sanatos #sanatate

Cum sa incepi ziua bine – 4 idei pentru un mic dejun rapid si sanatos

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, masa la care nu ar trebui sa renunti cu toata graba de dimineata. Unul dintre motivele pentru care e important sa nu sari prima masa a zilei este doza de energie pe care ti-o ofera. E important sa consumi alimente sanatoase, bogate in vitamine si minerale. Daca ti-ai propus sa adopti o dieta sanatoasa, poate sa faci si ceva miscare, atunci primul pas este stabilirea catorva retete pentru un mic dejun rapid.

Marele avantaj al acestei mese este ca o poti prepara dimineata in doar cateva minute. In acest fel, cu o ceasca de cafea sau ceai alaturi, vei incepe foarte bine ziua si vei avea spor si energie pentru toate sarcinile, fie ele de la locul de munca sau de acasa. Gasesti mai jos patru idei pentru un mic dejun rapid si sanatos, pe care sa le incerci in zilele urmatoare:

Toast cu guacamole si somon

Nu exista combinatie mai delicioasa decat cea dintre avocado si somon. Din acest motiv o felie de paine prajita cu guacamole si cateva bucati de somon fume este perfecta pentru diminetile tale. Ai nevoie de un avocado bine copt, caruia ii vei scoate miezul intr-un castron. Stropeste-l cu jumatate de lamaie, pentru a nu-si schimba culoarea, apoi paseaza-l cu ajutorul unei furculite. Adauga un strop de ulei de masline, sare de mare, putin piper si cateva rosii taiate in cubulete mici. Toaca si cateva fire de patrunjel pentru prospetime si amesteca toate ingredientele. Prajeste o felie de paine integrala si pune o parte din pasta de guacamole. Completeaza cu o bucata de somon si toastul tau este gata. Pentru un plus de gust si consistenta, poti adauga si 1-2 oua de prepelita fierte.

Bruschete calde cu rosii

Desi reteta lor se prepara cu usturoi, cine spune ca nu le poti savura la micul dejun inainte sa pleci la birou?! Bruschetele cu rosii reprezinta o gustare simpla si delicioasa si extrem de rapid de preparat, inclusiv in varianta calda. Foloseste felii de paine integrala, pe care le vei praji putin. Stropeste-le cu putin ulei de masline, apoi taie cateva rosii cuburi si adauga un pic de sare. Asaza rosiile pe feliile de paine si deasupra adauga putin cascaval sau cateva bucatele de mozzarella si putin oregano. Cuptorul cu microunde de la Miele iti vine in ajutor. Baga bruschetele pentru cateva minute la cuptor, cat sa se topeasca branza, si savureaza-le imediat dupa preparare.

Oua posate si paine integrala prajita

Cat iti ia sa faci un ou posat? Nu mai mult de 5 minute, asa ca de ce sa nu-l mananci la micul dejun in combinatie cu paine prajita. Ouale sunt alimente pe care ar trebui sa le includem destul de des in dieta noastra, mai ales daca sunt fierte. Le poti fierbe clasic (in coaja) sau romaneste (posate). Acestea se prepara daca sunt scufundate cateva minute in apa care fierbe (dupa ce ai pus putin otet in ea). Scoate-le cu ajutorul unei palete pe o felie de paine prajita. Pentru un plus de gust, adauga cateva felii de avocado.

Iaurt cu musli si fructe uscate

Cea mai simpla gustare pentru micul dejun va fi intotdeauna iaurtul natural, de preferat grecesc, in combinatie cu musli (fara adaos de zahar). Adauga peste aceasta combinatie si cateva fructe uscate si te-ai facut cu un mic dejun pe cinste. Si sanatos pe deasupra.

Dupa cum vezi, nu-ti ia mai mult de 10-15 minute sa prepari si chiar savurezi micul dejun in fiecare dimineata. Incearca sa nu sari peste prima masa a zilei si constientizeaza-i importanta, mai ales ca exista numeroase variante de retete rapide si sanatoase pe care poti sa le incerci. Nu uita sa incluzi migdale crude sau caju in alimentatia ta, seminte extrem de hranitoare si sanatoase, in special la micul dejun.

Sursa foto: miele.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare