Sfaturi culinare

#fierbere oua #oua fierte #retete oua #sfaturi culinare #oua

Cum sa obtii oua fierte fara sa le fierbi

Vrei sa faci oua umplute sau pregatesti un mic dejun pentru o familie numeroasa? Cand fierbi multe oua odata, riscul ca acestea sa se sparga este destul de mare. Iata insa un truc care te va ajuta sa obtii oua perfecte fara a exista riscul de a le sparge.

Incalzeste cuptorul la temperatura maxima.

Spala ouale cu apa la temperatura camerei si sterge-le bine de apa. Asaza apoi ouale intr-o tava pentru briose si lasa-le la cuptor timp de 30 de minute.

Cand acestea sunt aproape gata, pune apa rece intr-o oala. Scoate apoi ouale din cuptor si scufunda-le rapid in apa rece. Dupa ce s-au racit suficient pentru a le putea tine in mana fara sa te arzi le poti scoate si le poti curata de coaja.

Spre deosebire de ouale fierte in apa, ouale coapte si racite instant capata o textura cremoasa pe care o vei adora.

Sursa foto: saltandwind.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului