Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #mancare #meniu # mancaruri grecesti # retete grecesti

Cum sa pregatesti un meniu grecesc

Mancarurile grecesti sunt pe placul multora. Gustoasa si variata, bucataria greceasca combina preparatele pe baza de legume cu cele pe baza de carne. Daca trebuie sa pregatesti o masa deosebita, te poti inspira din gastronomia Greciei pentru a-i impresiona placut pe cei dragi.

Iata cum sa pregatesti un meniu grecesc:
 

1. Alege preparate diversificate
 

Bucataria Greciei iti permite sa alegi dintr-o gama diversificata de preparate. Pentru vegetarieni exista numeroase mancaruri gustoase pe baza de vinete si alte legume. Iubitorii de peste si fructe de mare vor fi incantati de o portie de paste cu midii, in timp ce carnivorii vor savura o farfurie de souvlaki sau un gyros.
 

2. Stabileste aperitivul
 

Aperitivele sau meze sunt extrem de diversificate, iar unele dintre ele seamana cu felurile principale, deoarece este poate fi vorba despre preparate calde si satioase precum caracatita la gratar. Este bine sa ai o paine de calitate, proaspata si calda. Serveste-o cu tzatziki , facut din iaurt, castravete si usturoi. In loc de paine sau pe langa paine, sosul tzatziki poate fi servit cu legume si este gata rapid, in cam 15 minute.

Un alt aperitiv foarte gustos si extrem de simplu il reprezinta feliile de feta in ulei de masline, presarate cu oregano.

Pasta de masline, intunecoasa, cremoasa si foarte gustoasa, este un preparat sarat, care se serveste ca meze cu paine crocanta sau legume crude si un pahar de ouzo. Ai nevoie de masline, ulei de masline, otet balsamic si usturoi. Ouzo este o bautura foarte potrivita pentru aperitiv.

Salata greceasca este usor de preparat, din ingrediente foarte simple: rondele de ceapa, rosii bine coapte , masline negre, branza si castraveti. Serveste-o cu paine calda, unsa putin cu ulei de masline.
 

3. Stabileste felul principal
 

Pregateste un vin grecesc pentru felul principal. Poti sa-l servesti cu fructe de mare la gratar (calamarii sunt extrem de gustosi), un souvlaki din tipul de carne dorit, o mousaka (cunoscuta la noi sub numele de musaca) sau o portie mare de pastitio . In general, felurile principale contin carne si sunt foarte satioase.
 

4. Stabileste desertul
 

Bazeaza-te pe dulciurile din fructe si miere pentru deserturi. Serveste-le cu un vin roze. Poti face un amestec de iaurt, conserva de fructe si nuca.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.