Sfaturi culinare

#mancare #sfaturi culinare #mic dejun # pregatire mic dejun

Cum sa pregatesti un mic dejun echilibrat

Micul dejun te poate ajuta sa fii intr-o forma fizica mai buna. Prima masa a zilei iti ofera energie pentru intreaga zi si te impiedica sa mananci foarte mult seara. Iata in continuare cum sa combini alimentele pentru a alcatui un meniu echilibrat pentru micul dejun.

Un mic dejun sanatos este bine sa contina trei componente esentiale: cereale integrale , lactate/proteine si fructe. Cerealele sunt o buna sursa de carbohidrati, in timp ce lactatele sau proteinele se digereaza mai greu si te fac astfel sa te simti satul o perioada mai lunga de timp. Fructele sunt importante deoarece aduc un aport de vitamine, minerale, dar si fibre.

1. Mic dejun cu briose

Briosele pot constitui un mic dejun in sine. Niste briose cu branza si carnati urmate de i cana de fructe de padure pot constitui o masa sanatoasa de dimineata. Incearca o reteta de briose din oua si carnati.

2. Cereale cu lapte si fructe

Combina 1 cana de cereale cu 3/4 cani lapte degresat si cu jumatate de cana de capsuni. Este o masa dulce si gustoasa, potrivita pentru un inceput de zi.

3. Briose combinate cu oua si fructe proaspete

Fa o tava cu briose din fructele tale preferate si combina-le cu oua fierte tari si cu bucatele de pepene galben. Gasesti aici o reteta de briose cu piersici.

4. Cascaval cu mere si biscuiti

Combina cativa biscuiti simpli cu sondatei de cascaval si cu un mar proaspat. Este o masa usoara si o combinatie reusita.

5. Lipie cu branza si nuci

Taie o lipie pe jumatate si umple-i cavitatea cu branza degresata, nuci si bucatele de banana. Acest mic dejun dietetic este gustos si hranitor. Iata o reteta de mic dejun cu mar si nuca.

6. frittata

Incearca o frittata cu legume si branza. Poti face, de exemplu, o frittata cu sparanghel, ceapa si branza.

7. Bauturi

Pentru bauturi sanatoase la micul dejun, apeleaza la cereale si fructe. Fa un suc de fructe si tarate prajite. Foloseste mere, capsuni si banane pentru o bautura sanatoasa si foarte aspectuoasa.



Sursa foto: healthydiet-foods.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului