Ingrediente pentru branza mascarpone
- 900ml smantana lichida pentru frisca
- 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
Cum se prepara branza mascarpone
Intr-o oala adauga smantana si incalzeste-o la foc mediu pana ajunge la 88oC. Adauga sucul de lamaie si lasa totul pe foc timp de cinci minute, amestecand continuu. In tot acest timp ai grija ca smantana sa ramana la temperatura de 88oC. Daca este necesar, da focul la mic.
Cand smantana incepe sa se ingroase cat sa acopere si sa se mentina intr-un strat subtire pe lingura, stinge focul. Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei timp de 30-45 de minute.
Intre timp pregateste o sita pentru a strecuta branza. Adauga in sita o bucata dubla de tifon sau doua filtre de cafea si toarna smantana. Acopera apoi continutul din sita cu o folie de plastic, avand grija ca aceasta sa stea lipita de compozitie.
Lasa branza la frigider timp de 8-12 ore pentru ca zerul sa se scurga. Compozitia ce ramane in sita de va depozita apoi timp de o saptamana in frigider, intr-o cutie curata.
Din ingedientele de mai sus iti va iesi aproximativ 350g de mascarpone.
Sursa foto: docaitta.com