Sfaturi culinare

#preparare mamaliga #reteta mamaliga #mamaliga

Cum sa prepari cea mai buna mamaliga

Mamaliga este un preparat traditional, ce este servit in loc de paine, alaturi de alte preparate cu sos, sau este consumata ca atare alaturi de branza, smantana si oua. Nu este greu sa o prepari, insa pentru a obtine rezultatul dorit, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi simple.

Ingrediente pentru mamaliga

  • 250g malai grisat
  • 700ml apa
  • 1 lingurita sare

Cum se prepara mamaliga

Intr-un ceaun sau o oala incapatoare, pune apa cu sarea la fiert, la foc mare.

Cand incepe sa clocoteasca, adauga malaiul in ploaie, amestecand foarte bine. In acest fel eviti formarea cocoloaselor.

Da apoi focul la minim si lasa mamaliga sa fiarba, amestecand constant cu ajutorul unei linguri de lemn. Las-o sa fiarba pana cand malaiul este bine gatit si obtii consistenta dorita. Unii prefera mamaliga mai moale, iar altii mai tare.

Cand este gata se rastoarna pe o farfurie intinsa.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare