Sfaturi culinare

#omleta pufoasa #preparare omleta #sfaturi #omleta #cum sa

Cum sa prepari cea mai pufoasa omleta

Vrei sa te delectezi cu o omleta pufoasa, ce se prepara in cateva minute? Iata cum poti obtine omleta ce ii va da pe spate pana si pe cei mai mofturosi oameni.

Ingrediente pentru omleta pufoasa

  • 4 oua mari
  • 1/2 cana branza Gruyère
  • 1 lingura chive tocata marunt
  • 1 lingura unt
  • 1/4 cana parmezan
  • sare
  • piper

Cum se prepara omleta pufoasa

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile bine, cu putina sare, pana obtii o spuma tare. Adauga piper dupa gust.

Separat bate si balbenusurile bine, pana devin spumoase. Adauga peste galbenusuri jumatate din cantitatea de bezea si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza branza Gruyère si chives si amesteca bine. Adauga si restul albusului, amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Intr-o tigaie ce merge pus la cuptor adauga untul si topeste-l la foc mediu. Adauga omleta in tigaie si las-o pe aragaz, la foc mic, pana cand marginile incep sa se ingroase. Presara parmezanul deasupra si da omleta la cuptor pana cand este bine patrunsa, iar la suprafata capata o crusta auriu-maronie.

Cum se serveste omleta pufoasa

Serveste omleta pufoasa imediat, presarata cu chives pe deasupra.

Sursa foto: pinterest.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.