Sfaturi culinare

#sfaturi bucatari #preparare piure #retete piure #piure de cartofi #piure #sfaturi culinare

Cum sa prepari cel mai bun piure! Sfaturi de la bucatari

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai apreciate garnituri. Pentru a obtine insa cel mai gustos piure de cartofi trebuie sa renunti la aceasta greseala pe care toata lumea o face.

 

Potrivit bucatarilor, pentru ca piureul sa aiba un gust desavarsit, treuie sa renunti la a fierbe cartofii in apa. Specialistii sustin ca in acest fel, cartofii isi pierd din aroma.

Acestia ne sfatuiesc sa fierbem cartofii intr-un amestec de lapte, smantana si unt, adica exact ingredientele pe care pana acum le adaugat dupa ce ii fierbeam, pentru a prepara un piure, potrivit metro.co.uk.

Cand cartofii devin moi, strecoara-i si lasa lichidul sa mai fiarba putin, La final, adauga-l in cartofii sfaramati, pana obtii consistenta dorita. Mai poti completa cu unt si lapte, dupa preferinte.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare