Sfaturi culinare

#oua scrambled #retete oua scrambled #retete oua

Cum sa prepari cele mai bune oua scrambled

Pentru ca ouale scrambled sa aiba gustul si textura perfecte, descopera cateva trucuri de preparare. Conteaza atat ingredientele pe care le folosesti, dar si modul in care le gatesti. Pentru ca ouale scrambled sa fie aerate si usoare tine cont de mici trucuri. Unul dintre ingredientele secrete pentru ca acest preparat simplu sa fie incredibil de bun este crema de branza care se adauga la preparare. Apoi, ai grija sa le gatesti la temperatura potrivita si sa urmezi corect pasii pana cand obtii preparatul final.

Pentru ca micul dejun sa fie complet si savuros, de langa portia de oua scrambled nu ar trebui sa iti lipseasca sucul de portocale, painea prajita si cateva felii de bacon crocant.

Ingrediente

Ingredientele prezentate mai jos sunt pentru doua portii de oua scrambled. Nu prepara niciodata mai multe decat este necesar, pentru ca acestea nu pot fi reincalzite mai tarziu.

Ai nevoie de:

  • 4 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1 lingura de unt
  • 60 de grame de crema de branza pentru a adauga o textura cremoasa
  • Verdeta tocata marunt (ceapa verde, patrunjel)

Intr-un bol, sparge ouale unul cat unul. Cu o furculita amesteca-le prin miscari rapide pana cand albusurile si galbenusurile se transforma intr-un amestec de culoare galben deschis.

Adauga sare si piper si mai amesteca inca o data. Pune apoi ouale deoparte.

Pune o tigaie neaderenta pe foc, la remperatura medie. Pune in tigaie lingura de unt si pe cand acesta incepe sa se topesca, intinde-l cu o spatula pe toata suprafata tigaii. In acest fel, va fi mai usor sa prepari ouale, asa cum vei vedea in continuare.

Pune tot amestecul de oua in tigaie. Mentine o temperatura medie. Imediat ce ouale incep sa se gateasca la baza, incepe sa impingi usor amestecul. Continua sa invarti ouale in tigaie pana cand se vor forma cruste moi. Secretul acestei retete este sa continui sa amesteci ouale in tigaie, usor, astfel incat acestea sa ramana pufoase, dar in acelasi timp sa fie bine gatite.

Cand ouale sunt partial gatite, pune deasupra crema de branza. Continua si amesteca pana cand ouale nu mai au aspect lichid si sunt bine inchegate. Ouale trebuie sa aiba, in continuare, culoarea galben pal si vor ramane moi si pufoase.

Dupa ce s-au gatit, scoate oauele din tigaie si pune-le pe o farfurie. Decoreaza cu ierburi aromatice proaspete, tocate marunt, cum ar fi chives sau patrunjel.

Pentru un gust si mai puternic, poti pune in amestecul de oua si cateva fasii subtiri de somon afumat.

Sursa foto: allrecipes.com.au

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.