Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #omleta #preparare omleta

Cum sa prepari omleta perfecta

Omleta este un preparat rapid si gustos, ideal pentru micul dejun. O omleta buna poate fi consumata si la pranz sau la serviciu, intre doua felii de paine si alaturi de o salata de rosii. Vezi mai jos cum sa prepari omleta perfecta!


Pentru reteta de baza pentru o portie de omleta ai nevoie de:

  • 2 - 3 oua mari
  • sare
  • piper
  • unt
  • cascaval ras


Cum prepari omleta perfecta

Pasul 1: Sparge ouale intr-un bol si asezoneaza cu sare si piper. Bate bine ouale cu o furculita.

Pasul 2: Incinge bine o tigaie pe foc si adauga o bucata de unt. Cand untul s-a topit si este incins toarna ouale si roteste tigaia, astfel incat sa se imprastie uniform.

Pasul 3: Dupa 8 - 10 minute, cand omleta incepe sa se prajeasca pe margini, dar inca mai are ou crud la mijloc, presara cascavalul ras.

Pasul 4: Cu o spatula, impatureste omleta in jumatate. Cand devine aurie, ia tigaia de pe foc si transfera omleta pe o farfurie.

Aceasta este reteta de baza pentru omleta, de la care poti face numeroase combinatii, pornind de la ingredientele tale preferate. Astfel, poti folosi sunca afumata, bacon, carnati, ardei iute, chimen, rosii, busuioc, ciuperci, masline si diverse tipuri de branza.

Daca vrei sa obtii o omleta mai pufoasa, este bine sa bati mai intai jumatate din albusuri, dupa care sa incorporezi pe rand galbenusurile. La final adaugi restul de albusuri.


Cum sa servesti omleta

Omleta este un preparat versatil, care poate fi consumat alaturi de numeroase alte alimente. Astfel, pentru micul dejun, omleta merge de minune alaturi de o felie de paine crocanta si cateva felii de rosii sau ceapa rosie.

Pentru pranzul de la serviciu poti consuma si omleta rece, cu o felie de branza de capra si paine taraneasca.

Pentru o cina tarzie, atunci cand nu ai chef sa stai prea mult in bucatarie, poti prepara o omleta cu ciuperci pe care sa o servesti cu salata verde si rucola cu zeama de lamaie.

De asemenea, omleta este gustarea ideala si pentru mahmureala. La reteta de baza poti adauga carnati picanti, muschi file, hribi si ceapa. Se serveste cu patrunjel tocat pe deasupra, paine prajita, salata de rosi si busuioc si un pahar cu suc proaspat de portocale.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare