Sfaturi culinare

#secrete omleta #omleta

Cum sa prepari omleta perfecta! Secretul unui bucatar american

Un bucatar american a dezvaluit care este secretul prepararii omletei perfecte. Pentru a obtine o textura pufoasa, cat mai placuta, trebuie ca omleta sa contina doua ingrediente importante.

 

Pe langa oua, care trebuie sa fie foarte proaspete, daca vrei sa obtii o omleta perfecta va trebui sa mai adaugi doua ingresiente importante.

Alton Brown, cercetator culinar, sustine in cartea sa, ”Everyday Cook”, ca trebuie sa adaugi o lingurita de maioneza si o lingura de apa pentru o omleta din trei oua. Asta inainte de a incepe sa bati ouale. De asemenea, pentru ca textura sa fie si mai pufoasa poti bate ouale cu ajutorul mixerului. 

“Ouale batute sunt, in esenta, o emulsie. De ce sa nu le potentezi textura cu o alta emulsie? Daca pui doar putina, care oricum se dizolva in procesul de gatire, omleta nu va pastra gustul de maioneza”, spune Alton Brown in cartea sa.

Pentru o omleta perfecta, Alton Brown mai foloseste unt, in care prajeste preparatul, si pentru un gust desavarsit adauga in compozitia de oua sare si piper. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete