Sfaturi culinare

#retete din resturi #sfaturi culinare #cartofi prajiti #refolosire

Cum sa refolosesti cartofii prajiti raciti

Cartofii prajiti constituie unul dintre cele mai populare preparate peste tot in lume. Cu toate acestea, cartofii prajiti trebuie mancati calzi, deoarece preparatul isi pierde fragezimea odata ce se raceste. Exista, insa, unele modalitati de a folosi resturile de cartofi prajiti . Invata sa economisesti si sa folosesti resturile pentru un nou preparat.

Iata ce trebuie sa faci pentru a refolosi cartofii prajiti raciti:


1 Reincalzeste cartofii prajiti


Cartofii prajiti care raman neconsumati pot fi reincalziti in asa fel incat sa devina crocanti si gustosi din nou. Foloseste o oala inalta de tip ceaun, facuta din otel inoxidabil . Toarna foarte putin ulei si incinge-l la foc mediu. Ideea este sa prajesti cartofii care sunt deja facuti atat cat sa-i faci crocanti si comestibili. Nu pune, asadar, cartofii intr-o cratita plina cu ulei, leguma va absorbi grasimea si nu va mai putea fi consumata.

Cu o spatula, amesteca in cratita pentru ca bucatelele de cartofi sa se prajeasca uniform. Tine cartofii in jur de 3 - 5 minute. Ar trebui ca acestia sa aiba o culoare maroniu -aurie si o textura crocanta.

Pentru a-i face si mai gustosi, serveste-i cu un sos la alegere: sos de rosii cu usturoi, maioneza etc.

O alta posibilitate de a-i reincalzi este sa-i pui intr-o tava pe o folie de aluminiu si sa-i lasi 2-3 minute la 230 grade Celsius. Scoate-i si da-i cu putina sare. Ai grija sa-i asezi in tava pe un singur strat.


2 Foloseste cartofii prajiti in alt preparat


Taie in bucatele mici cartofii prajiti, amesteca-i cu putin bacon, ceapa si usturoi. Pentru a lega aceasta compozitie, adauga un ou si modeleaza compozitia ca pe niste chiftele . Prajeste-le intr-o tigaie cu putin ulei si serveste preparatul cald. Este o metoda buna de a obtine un alt fel de mancare facut din resturi.

Tot din resturi de cartofi prajiti poti face cateva tortillas. Ia cartofii si prajeste-i 1-2 minute pentru a-i face crocanti din nou. Amesteca-i apoi cu resturi de prin frigider. Poti folosi branza, bucatele de pui gatit, ceapa, carnati, ardei grasi rosii etc. Pune aceasta compozitie intr-o tava la cuptor pentru a o incalzi pana cand branza se topeste. Umple cu ea o lipie si serveste-o calda.

Sursa foto: seriouseats.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului