Sfaturi culinare

#revelion #petrecere #dres #mahmureala #culinar #sfaturi culinare

Cum sa-ti tonifici organismul dupa excesele de sarbatori

Noaptea dintre ani este una a exaltarior, dar si a exceselor. Alimentare sau alcoolice, exagerarile te pot intoarce pe dos pentru mai multe zile daca nu te pregatesti sa le vii de hac. Cine si-ar dori sa inceapa anul nou cu o indigestie sau cu cea mai vorace durere de cap? De aceea iti propunem cateva ponturi pentru ziua de 1 ianuarie, care sa te scape de orice riscuri.

Ciorba de potroace

Potrivita mai ales pentru petrecaretii cu stomacul tare. N-ar fi rau sa mananci o portie cat mai fierbinte la cateva minute dupa ce te-ai trezit, chiar pe stomacul gol. Ciorba hidrateaza, reduce senzatia de oboseala si mineralizeaza organismul. In plus, taie orice senzatie de greata .
Ar fi indicat sa pregatesti ciorba cu maxim doua zile inainte de Revelion , sa fie cat mai proaspata.

Ai nevoie de maruntaiele de la un pui, aripile si o parte din spinare, un os de vita, un morcov, o jumatate de radacina de patrunjel si de pastarnac, o jumatate de telina, doua linguri orez fiert, un litru de zeama de varza fiarta, o legatura de leustean, sare, o jumatate de litru de apa. Pune apa la fiert impreuna cu osul de vita, timp de o ora, apoi strecoara zeama. Adauga bucatile de pasare si potriveste gustul de sare. Inlatura cu atentie spuma de la fierbere si apoi adauga zarzavatul taiat fin. Lasa sa mai fiarba la foc potrivit, cu capac. Adauga zeama de varza, iar la urma orezul fiert si leusteanul tocat marunt.

Salata de citrice si avocado

Este un remediu delicat, mai ales pentru domnisoare. Fructul de avocado vitaminizeaza, iar citricele tonifica organismul slabit dupa noaptea de petrecere. In plus, salata este foarte usor de preparat: ai nevoie de un avocado, un grepfruit, cateva frunze de salata, o lingurita de miere si otet alb. Aseaza frunzele de salata intregi pe o farfurie, iar deasupra adauga bucatile de avocado si de grepfruit, dupa ce le-ai curatat de coaja si taiat rondele. Stropeste cu otetul amestecat cu miere.

Ceaiurile hidratante

Pot fi baute intre mese sau, daca te simti foarte deshidratat, chiar mai des. Pentru a reduce oboseala dintre ani, ceaiurile cele mai potrivite sunt cele revitalizante: ceaiul verde, alb si cel de verbina. Pentru un plus de savoare, adaugati cativa stropi de lamaie. Iar pentru o si mai buna hidratare, renunta la zahar.

Apa cu lamaie si branza de vaci

Daca dupa Revelion esti in stadiul cel mai grav de oboseala si nu poti suporta nici mancare, nici bauturi calde , atunci foloseste ce ai la indemana. apa plata cu lamaie face minuni pentru organism. Iar ca sa iti calmezi stomacul, incearca o portie de branza de vaci dietetica. Iti va echilibra tensiunea msculara si nu va ingreuna digestia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului