Sfaturi culinare

#pui #transare #bucatarie #sfaturi culinare

Cum sa transezi economic un pui

Ai cumparat un pui si vrei sa il transezi, pentru a-l putea gati. Dupa ce l-ai curatat de pene si fulgi si l-ai spalat bine, inarmeaza-te cu un cutit, cateva sfaturi si putina rabdare pentru a reusi sa imparti puiul in bucati, fara a irosi carnea. Noi te ajutam cu cateva sfaturi pentru a taia puiul mai usor.

1 Aseaza puiul cu pieptul in sus. Tine-l bine, astfel incat sa ai un control cat mai bun asupra lui. 

2 Pipaie pulpele astfel incat sa ii gasesti articulatiile. Trage de pulpa astfel incat sa auzi osul cand pocneste din articulatie. Taie in locul din dreptul articulatiilor, cu un cutit ascutit si destul de mare pentru dimensiunile puiului. Ai grija ca atunci cand tai sa nu ajungi cu lama cutitului spre mana. Incearca sa nu faci mai multe taieturi , ca sa nu pierzi din carnea buna.

3 Pentru a-i scoate aripile, taie interiorul aripii chiar deasupra articulatiei. Fa o taietura ferma, astfel incat sa nu trebuiasca sa o repeti si sa sacrifici o parte din carnea taiata. Trage de aripa astfel incat sa iasa din articulatie si taie pielea si bucatiel de articulatie care o mai unesc cu partea de pe masa.

4 Curata aripile de varfurile ascutite, care ar putea intepa. 

5 Taie cavitatea pieptului de la coada pana la punctul unde zona gatului se intersecteaza cu cea a umarului. Separa pieptul de spate, facand o taietura in oasele umarului. 

6 Taie spatele in doua bucati, facand o sectiune prin osul spatelui si pana la capatul coastelor. 

7 Daca vrei sa tai in doua pieptul puiului, atunci va trebui sa o faci pe linia din mijloc, pornind din zona oaselor umarului si pana in zona din apropierea cozii. Cu o apasare puternica si ferma cu cutitul pe lungimea osului pieptului vei imparti pieptul in doua.

 

Sursa foto : Cookthink.com
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.