Sfaturi culinare

# salvare mancare #sfaturi culinare #mancare

Cum salvezi mancarea daca ai sarat-o prea mult

 

 

Foarte multe gospodine mai si gresesc atunci cand prepara mancarea. Astfel, una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta acestea este mancarea prea sarata. Ei bine, exista cateva trucuri la care poti apela daca ai sarat mancarea prea tare.

Cartoful este prima solutie. Acesta absoarbe excesul de sare. Se adauga crud in ciorbe sau mancaruri, iar rezultatul se vede in cateva minute. Daca nu ai acasa cartofi, poti folosi si orezul.

Pune intr-un tifon o mana de orez si lasa-o in mancare. Poate faci un piure mai sarat si nu stii cum sa-l dregi. Aici e totul cu mult mai simplu, doar ca trebuie sa gusti in timp ce il omogenizezi.

Ai nevoie de smantana de gatit sau lapte (depinde de preferinte), iar cu ajutorul lui il vei subtia si il vei aroma altfel. Excesul poate fi reglat ulterior din ingrediente care sa se potriveasca la gust cu preparatul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului