Sfaturi culinare

#culinar #bucatarie #sfaturi

Cum se ascute un cutit de bucatarie

Un cutit de bucatarie care nu isi face treaba asa cum ar trebui, este un motiv de enervare si chin pentru orice gospodina . Totusi, acest lucru este cea mai mica problema daca, o data la cateva luni, ascuti toate cutitele din bucatarie.
Pentru a realiza acest lucru ai nevoie de:
  • O piatra pentru ascutit cutite
  • O lingura de apa sau ulei.

Cum se face:

  • Piatra speciala se aseaza pe o suprafata dreapta si stabila , dupa care se umezeste cu o lingura de apa sau ulei.
  • Lama cutitului se aseaza oblic si se freaca apoi de piata cu miscari inainte si inapoi.
  • Operatiunea trebuie sa dureze cel putin un minut , pana cand lama cutitului pare sa fie suficient de ascutita si stralucitoare.
  • La final cutitul se verifica taind o felie de paine. Daca painea se taie cu usurinta, lama cutitului este destul de ascutita, iar daca nu, trebuie continuata ascutirea sa.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.